Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ρυθμιστής το 9μηνο του ΟΤΕ

Στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου του ΟΤΕ προβλέπουν οι ΑΧΕ πως θα επικεντρώσουν την προσοχή τους σήμερα οι επενδυτές, καθώς εκτιμάται πως η χρηματιστηριακή συμπεριφορά του Οργανισμού θα καθορίσει τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Επίσης, στο επίκεντρο της προσοχής ο κατασκευαστικός κλάδος, ως αποτέλεσμα των ”δυνατών” μεγεθών.

ΑΧΕ: Ρυθμιστής το 9μηνο του ΟΤΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των υπολοίπων μεγάλων εταιριών και συγκεκριμένα των ΟΤΕ και Intracom βρίσκεται η αγορά σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Ανάλογη είναι η τοποθέτηση και της Marfin Hellenic, που εκτιμά πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στον ΟΤΕ, ο οποίος ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Επίσης, η Marfin αναφέρει πως οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος εξωτερικός παράγοντας διαμόρφωσης της τάσης, ενώ συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο είναι πιθανό να συνεχιστεί λόγω των ενδεχόμενων εισροών μετά την αναθεώρηση των δεικτών MSCI.

Παράλληλα η Marfin Hellenic εκτιμά πως και ο κατασκευαστικός κλάδος ενδεχομένως να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς –όπως επισημαίνει– οι τρεις ”μεγάλοι” του χώρου (Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΓΕΚ) ανακοίνωσαν πολύ ”ισχυρά” μεγέθη στο εννεάμηνο.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το διεθνές περιβάλλον παραπέμπει σε σταθεροποίηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον γύρω από τις τράπεζες και τα ”καλά” αποτελέσματα εννεαμήνου των κατασκευαστικών ενδέχεται να βοηθήσουν τη Σοφοκλέους να υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ θα είναι επίσης στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των μεγεθών εννεαμήνου.

Αντίστοιχη είναι και η τοποθέτηση της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η οποία εκτιμά πως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του ΟΤΕ σήμερα θα αποτελέσει τον καταλύτη στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά του Οργανισμού θα εξαρτηθεί η βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,98% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές, σημειώνει η Marfin Hellenic, συμπληρώνοντας πως ο κλάδος σημείωσε άνοδο 1,99%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v