Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική η σκυτάλη...

Με μοχλό την Εθνική κινείται σήμερα η αγορά, καθώς χρηματιστηριακοί παράγοντες υποστηρίζουν πως μετακυλίονται κεφάλαια, κυρίως κέρδη, από την Alpha στην Εθνική. Ήπιων τόνων η μέχρι στιγμής αντίδραση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις τράπεζες παραμένει επικεντρωμένο το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς ο ΟΤΕ έχει εδώ και καιρό πάψει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα των διαχειριστών - χρηματιστών.

Αυτό που, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, συμβαίνει σήμερα αφορά στη μετακύλιση ρευστότητας, κυρίως κερδών, από τη μετοχή της Alpha προς την Εθνική.

Οι τιμές που ζητούν οι αγοραστές μετοχών της τράπεζας, έχουν ισχυρό παρασκήνιο και δίνονται σε υψηλότερες και του 2% τιμές.

Η προσφορά παραμένει ελεγχόμενη, ενώ η ζήτηση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι μεγάλη. Φαίνεται πως το τελευταίο ράλι που διέγραψε η μετοχή της Alpha ανοίγει την ”όρεξη” σε ορισμένους διαχειριστές και ”παίκτες” που θέλουν να επαναλάβουν το αυτό και με την Εθνική.

Όντως η μετοχή του ομίλου είχε παραμείνει επί μακρόν πέριξ ενός στενότατου εύρους διακύμανσης, ”συσσωρεύοντας” δυνάμεις και απορροφώντας την όποια προσφορά εκδηλωνόταν.

Τώρα είναι σειρά της Εθνικής, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας πως σε αυτή τη φάση είναι δυνατή μια αντίδραση της μετοχής προς τα 20 ευρώ.

Άλλωστε το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη μετοχή κρατά μέχρι στιγμής τόσο τον τραπεζικό όσο και τον δείκτη FTSE-20. Κατά κύριο λόγο, σήμερα, τα όποια μικρά κέρδη του δείκτη θα πρέπει μέχρι τέλους της συνεδρίασης να αποδίδονται στην Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v