Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες στο τιμόνι της ανόδου

Συντηρείται η αντίδραση με αιχμή τις τράπεζες και παρά τις πιέσεις στον ΟΤΕ, ενώ είναι εμφανής η ενίσχυση των συναλλαγών. Ισχυρές ΑΧΕ ανεβάζουν τον πήχη για δεικτοβαρείς μετοχές, συντηρώντας την ανοδική τάση για τον FTSE 20, ενώ ακολουθεί και το καλούμενο υγιές κομμάτι της μεσαιο-μικρής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ακριβώς όπως έπρεπε να κινηθεί κινείται η αγορά σήμερα. Με συναλλαγές που εδώ και ώρα έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προ συμφωνημένων πράξεων, παραμένει σταθερά υψηλότερα των 2.150 μονάδων.

Με τον τραπεζικό κλάδο (1,7%) σε ρόλο καθοδηγητή, αλλά και με 160 μετοχές να ακολουθούν με ταχύτερο ή βραδύτερο βήμα. Από τους επιμέρους δείκτες, ακολουθούν οι επενδύσεις (1,7%), Συμμετοχών (1,1%), ενώ οι κατασκευές ενισχύονται κατά 0,5%.

Στον αντίποδα, η οξυνόμενη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και του προέδρου του ΟΤΕ, οδήγησε μέχρι και 1,5% χαμηλότερα την τιμή της μετοχής, και τον κλαδικό δείκτη να χάνει έδαφος (-0,29%).

Μέχρι στιγμής, η σχέση ανοδικών/καθοδικών παραμένει στο περίπου 1,5/1, με αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον, για την μετοχή της Marfin Comm. (1,74 ευρώ), Μπαλή (10,26 ευρώ) Π&Κ ΑΕΕΧ (0,97 ευρώ), ΕΤΒΑ Kleasing (2,04 ευρώ) Δάιος (3,54 ευρώ) αλλά και Μέτκα, Μυτιληναίος, Alpha Επενδύσεων και Τράπεζα Αττικής.

Εν τω μεταξύ, τον πήχη ”φροντίζουν” να ενδυναμώσουν με εκθέσεις-αναλύσεις τους, χρηματιστηριακές, χρηματιστές και διαχειριστές. Έτσι η πάντα έγκυρη και διορατική Εθνική ΑΧΕ, δίνει τιμή στόχο τα 24,9 ευρώ για την Alpha Bank, δηλαδή προβλέπει κεφαλαιοποίηση που θα ξεπερνά αυτή της Eurobank.

Η Εγνατία ΑΧΕ θέτει τιμή στόχο για τον Τιτάνα τα 39 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά”, η δε Citigroup τα 21 ευρώ για τη ΔΕΗ.

Για το υπόλοιπο της ημέρας θα επιμείνουμε στην αρχική μας εκτίμηση, για μια συνεδρίαση με καθαρές συναλλαγές περισσότερες των 120 εκατ. ευρώ, και ενδεδειγμένο ”κλείσιμο” για το Γενικό Δείκτη έστω και μια... τρίχα πάνω από τις 2.150 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v