Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ οι Ελ. Υφαντουργία και Ευρωσυμμετοχές πραγματοποιούν Γ.Σ. Επίσης, οι μετοχές της Ipirotiki είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Σύναψις Α.Ε., ενώ παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χ.Α. οι 4.320.150 ίδιες (ΚΟ) μετοχές της Τεγόπουλος.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Γενικές συνελεύσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 17:00, στα γραφεία της εταιρίας, Κομνηνών 26, 7ος όροφος, Θεσσαλονίκη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου.

2. Ανακοίνωση καταλόγου μετόχων, από τους οποίους αποκτήθηκαν μετοχές, σε εφαρμογή της από 15.11.2002 αποφάσεως της γενικής συνελεύσεως των μετόχων περί αγοράς από την εταιρία δικών της μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής τους.

EYΡΩΣYMMETOXEΣ KEΦAΛAIOY ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.: Α’ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της εταιρίας, οδός Πανεπιστημίου 39, 5ος όροφος, γραφείο 501, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση της απόφασης της Α’ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 2.7.2003 για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

2. Λήψη εκ νέου απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης των μετόχων. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

3. Τροποποίηση των άρθρων 7, 9 και 20 του καταστατικού προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. να εκδίδει ομολογιακά δάνεια σύμφωνα με τον Ν.3156/2003.

4. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ΣΥΝΑΨΙΣ Α.Ε. με βάση τους εξής όρους ανταλλαγής: α) 10.217.979 νέες (ΚΑ) μετοχές λαμβάνουν οι παλαιοί μέτοχοι της απορροφώσας IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS Α.Ε. σε αντικατάσταση των υφισταμένων 6.960.950 (ΚΑ) μετοχών της, σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής: 1 παλαιά (ΚΑ) μετοχή ανταλλάσσεται με 1,46790007 νεοεκδιδόμενες (ΚΑ) μετοχές και β) 2.242.971 νέες (ΚΑ) μετοχές λαμβάνουν συνολικά οι μέτοχοι της απορροφώμενης ΣΥΝΑΨΙΣ Α.Ε., σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής: 1 παλαιά (ΚΑ) μετοχή ανταλλάσσεται με 0,40781291 νέες (ΚΑ) μετοχές. Η ημερομηνία διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας.

Διευκρινίζεται ότι βάσει της υπ’ αριθ. 24/273/10.6.2003 απόφ. της Ε.Κ., τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 26/11/2003 ορίζονται ως εξής: +12% (και κατ’ επέκταση +18%) στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προκύπτει λόγω της συγχώνευσης: ευρώ 4,08 και -12% (και κατ’ επέκταση -18%) στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. (25/11/2003): ευρώ 6,00.

* Παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χ.Α. οι 4.320.150 ίδιες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 Ν. 2190/20. Το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 54.547.634 (ΚΟ) μετοχές.

Ημερίδες

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πραγματοποιεί ημερίδα στις 17:00 μ.μ., στην παλαιά αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (οδός Σοφοκλέους 10), στην οποία θα παρουσιαστούν ερευνητικές μελέτες με θέμα την επενδυτική συμπεριφορά διαφορετικών ομάδων επενδυτών και την εταιρική διακυβέρνηση. Οι μελέτες αυτές εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ερευνών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οικονομικά αποτελέσματα

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Συνέδρια

Πραγματοποιείται, υπό τη διοργάνωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), το 8ο εθνικό συνέδριο ”Ενέργεια και Ανάπτυξη 2003” στο ξενοδοχείο ”Atheneaum Inter-Continental”.

Συνεντεύξεις τύπου

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου, στις 13:00, στο Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Μέγαρο Διμομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146), σχετικά με τη διεξαγωγή του διεθνούς συμποσίου ”Ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα: Εθνικά παραδείγματα και ευρωπαϊκή όσμωση, 19ος-20ός αιώνας”.

Διεθνείς εξελίξεις

Διάφορα

Πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η τακτική σύνοδος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΗΠΑ

- Στοιχεία προσωπικού εισοδήματος – προσωπικών δαπανών Οκτωβρίου.

- Παραγγελίες διαρκών αγαθών Οκτωβρίου.

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Πωλήσεις νέων κατοικιών Οκτωβρίου.

- Ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στον τομέα της μεταποίησης (Νοέμβριος).

- Έκδοση του Beige Book της FED (η έκδοση του Beige Book γίνεται 8 φορές τον χρόνο και συγκεντρώνει πληροφορίες οικονομικής δραστηριότητας και συνθηκών, τις οποίες συλλέγουν οι επιμέρους ομοσπονδιακές τράπεζες).

Αγγλία

- Ανακοίνωση ΑΕΠ (γ΄τρίμηνο).

Ιταλία

- Επιχειρηματική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v