Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Ο ”εμφύλιος” στο Ecofin, οι προτεινόμενες από τη διοίκηση του ΟΤΕ αυξήσεις τιμολογίων, το πρόστιμο που επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Βαρβαρέσος, αλλά και τα μεγέθη εννεαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Ο ”εμφύλιος” στο Ecofin, οι προτεινόμενες από τη διοίκηση του ΟΤΕ αυξήσεις τιμολογίων, το πρόστιμο που επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Βαρβαρέσος, αλλά και τα μεγέθη εννεαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Γκαργκάνας: Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και μετά το 2004 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Αλογοσκούφης: Με εξαίρεση την ΑΤΕ, η Ν.Δ. θα επιδιώξει να διαθέσει σε επενδυτές ποσοστό μετοχών το οποίο εξασφαλίζει έλεγχο κεφαλαίου και διοίκησης επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ), ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Κατάρτιση: Το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο προικοδότησε τη χώρα μας από το 1994 με το ποσό των 8,5 δισ. ευρώ, τονίζει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία μόνο με το Β’ ΚΠΣ εισέρευσαν στη χώρα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως το Γ’ ΚΠΣ προβλέπει ότι μέχρι το 2006 θα έχουν διατεθεί από το ΕΚΤ πάνω από 6 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση ήταν οι πρωταγωνιστές χθες στο χρηματιστήριο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Για αγορά βαρέων χαρτών κάνει λόγο η εφημερίδα ”ΜΕΤΟΧΟΣ & Επενδύσεις” σχετικά με τη Σοφοκλέους.

Μισθοί: Η μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας ”ψαλιδίζει” έως και 1,5 ποσοστιαία μονάδα τις αυξήσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων, αναφέρει το Βήμα.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, ο φόρος εισοδήματος θα παρακρατείται από το 2004 με αφορολόγητο ποσό που ξεκινάει από 10.000 ευρώ γαι άγαμο και φθάνει μέχρι 20.000 ευρώ για έγγαμο με τρία παιδιά.

Εννεάμηνο: Ικανοποιητική αύξηση της κερδοφορίας τους, σύμφωνα με τα έως τώρα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία εννεαμήνου 2003, εμφάνισαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις, προϊδεάζοντας και για ικανοποιητική εξέλιξη των μεγεθών τους στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Για το καλό εννεάμηνο και... τις κακές κόντρες κάνει λόγο και η εφημερίδα ”ΜΕΤΟΧΟΣ & Επενδύσεις” στην πρώτη σελίδα.

Κεφαλαιαγορά: Στα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση μετοχής αναφέρεται το Βήμα.

Τηλεπικοινωνίες: Για έντονο ενδιαφέρον ξένων αναφορικά με συμμαχίες στις τηλεπικοινωνίες κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει κινητικότητα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

ΟΤΕ: Φρένο στις κρυφές αυξήσεις των τιμολογίων του ΟΤΕ βάζει η κυβέρνηση, τονίζουν Τα Νέα, ενώ το Κέρδος επισημαίνει πως οι προτεινόμενες από τη διοίκηση του ΟΤΕ αυξήσεις τιμολογίων προκαλούν αντιπαραθέσεις στους κόλπους της κυβέρνησης.

Γενική: Ως τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν καταθέσει τις προσφορές τους για τη Γενική Τράπεζα οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι σήμερα ολοκληρώνουν τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας, τονίζει το Βήμα.

ΑΓΕΤ-Ηρακλής: Κατά 67% αυξήθηκαν τα κέρδη της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο εννεάμηνο του 2003, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν κατά 5%.

Κλωνατέξ: Στην κερδοφορία πέρασε ο όμιλος της Κλωνατέξ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ο όμιλος ενσωμάτωσε τις ζημίες στα ίδια κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v