Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπίων τόνων διόρθωση στο ΧΑ

Ηπίων τόνων, ελεγχόμενη σύμφωνα με ορισμένους, η διόρθωση που φέρνει τον Δείκτη προς τις 2.170 μονάδες, υποχώρηση που δεν μεταβάλει τη θετική τάση της αγοράς και την εκτίμηση πως η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI από σήμερα μπορεί να αποφέρει επιπλέον ρευστότητα. Πέρασε το πακέτο της Intracom στην Panafon.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ηπίων τόνων η μέχρι στιγμής διόρθωση, ελεγχόμενη για πολλούς, καθώς ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.170 μονάδων. Βέβαια οι ”πτωτικοί παίκτες” της αγοράς Παραγώγων προσβλέπουν σε μια περαιτέρω, μικρή όμως, διολίσθηση του FTSE/ASE-20 προς τις 1.100 μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγορά Παραγώγων οι 10 μονάδες διαφοράς της 26ης Νοεμβρίου έφτασαν χθες τις 16 χαμηλότερα, ενώ αυτή τη στιγμή κυμαίνονται στις 18 μονάδες (δηλαδή προς τις 1.102 μονάδες του FTSE/ ASE-20).

Προφανώς προβλέπουν ενδεχόμενο μικρής πίεσης λόγω της αποκοπής προμερίσματος και της διανομής 2 ευρώ από την 3E την ερχόμενη Δευτέρα.

Κινήσεις άκρως βραχυπρόθεσμες, καθώς από σήμερα τίθενται σε ισχύ οι αναθεωρημένοι δείκτες της MSCI, κίνηση που οι μεγάλες χρηματιστηριακές εκτιμούν ότι μπορεί να αποφέρει ρευστότητα 60-80 εκατ. ευρώ.

Ευνοημένες θα πρέπει να θεωρούνται οι μετοχές των Alpha και Πειραιώς, ενώ στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (των δεικτών MSCI) εντάσσονται οι μετοχές των Μηχανική και ΔΟΛ.

Πρακτικά στην αγορά δεν αλλάζει κάτι προς το χειρότερο, καθώς μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα δοθεί μάχη προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η αποτίμηση των θεσμικών χαρτοφυλακίων, κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει στο εξωτερικό και την Ελλάδα προς το κλείσιμο της χρήσης.

Από τις μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η ΙΜΑΚΟ λόγω του πακέτου των 600.000 τεμαχίων που πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 1,12 ευρώ, ενώ αξιόλογη διακύμανση παρουσιάζουν οι μετοχές των Μουριάδη, Ναυτεμπορική, Περσεύς, Πλαίσιο, Sex Form, Βωβός, ΔΕΣΙΝ, ΕΛΒΕ και ορισμένων ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι χθες ”έγραψε” νέα υψηλή τιμή έτους η μετοχή του Μπενρουμπή, ακολουθώντας το Πλαίσιο που είχε προηγηθεί την Τετάρτη.

Άξιο αναφοράς και ενδεικτικό των διαθέσεων της Eurobank είναι το πακέτο των 100.000 τεμαχίων που έγινε στα 14,03 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,98 ευρώ), καθώς άμεση προτεραιότητα δίνεται ώστε η μετοχή να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα υψηλότερα των 14 ευρώ.

Σήμερα πέρασε στην Vodafone το 9,4% (51.250.000 μετοχές) που κατείχε η Intracom στην Panafon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v