Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Σταθεροποιητικά αναμένουν να κινηθούν σήμερα τα blue chips αναλυτές και χρηματιστές, καθώς αποκόπτεται το δικαίωμα του προμερίσματος του ΟΠΑΠ και τη Δευτέρα πραγματοποιείται η επιστροφή του κεφαλαίου των 2 ευρώ για την 3Ε. Πιθανή κινητικότητα των μικρό-μεσαίων, ζητούμενο εύρος διακύμανσης για σήμερα οι 2.175-2.198 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτές τάσεις και ήπιοι τόνοι επικρατούν στην Ευρώπη. Σε ανάλογο κλίμα, εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, πως θα κυλήσει, τουλάχιστον σε ότι αφορά στις μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, η συνεδρίαση και στη Σοφοκλέους.

Ενδεχομένως, να υπάρξει μια εντονότερη δραστηριοποίηση στην κατηγορία μετοχών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Εάν μάλιστα κρίνουμε από τη χθεσινή υπεραπόδοση τόσο του 40άρη (+0,51%) όσο και του 80άρη (1,28%) έναντι του FT ASE 20 (0,36%), κάτι ανάλογο θα μπορούσε να σημειωθεί και σήμερα.

Οι εν δυνάμει αγοραστές για τη μετοχή της Εθνικής, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εμφανίζονται σε εύρος τιμών 19,1-19,4 ευρώ, στον ΟΤΕ μεταξύ 9,98-10,15 ευρώ και Eurobank μεταξύ 13,85-14,05 ευρώ.

Κατά συνέπεια θα περιμέναμε μια σταθεροποίηση του FT ASE 20 σε ότι αφορά στο τραπεζικό κομμάτι του δείκτη γιατί μέχρι καιτ ην ερχόμενη Τρίτη, τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και η , θα υποστούν έστω κάποιες μικρές και πρόσκαιρες πιέσεις.

Ο ΟΠΑΠ προχωρά σήμερα στην αποκοπή προμερίσματος 0,3 ευρώ (τρέχουσα τιμή 11,02 ευρώ) ενώ τη Δευτέρα η , θα επιστρέψει 2 ευρώ ανά μετοχή (από διανομή κεφαλαίου). Πιθανότατη στήριξη με τη μετοχή του ΟΠΑΠ τα 10,8 ευρώ καθώς όλες οι εκθέσεις ξένων και εγχώριων οίκων θεωρούν πως η μετοχή μεσοπρόθεσμα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των 11 ευρώ. Κάτι ανάλογο εκτιμάται και για τη μετοχή της , όπου οι τιμές στόχοι που δίνονται είναι μέχρι και περίπου 12% υψηλότερες (και μετά τη διανομή των 2 ευρώ ανά μετοχή).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μετοχές όπως οι ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Αλτέ, ΜΕΤΚΑ, προπάντων η ΕΧΑΕ, Εθνική Ασφαλιστική, Φουρλής, Κλωνατέξ, και αρκετών ακόμη αυτής της κατηγορίας μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στη σημερινή συνεδρίαση.

Ρυθμιστής σε ότι αφορά στην πορεία του FT ASE 20 θα πρέπει να θεωρηθεί και η μετοχή της ΔΕΗ (σύσταση ”outperform” και τιμή στόχος τα 22 ευρώ από CSFB). Επίσης η Goldman Sachs θεωρεί ότι η δίκαιη τιμή για την Cosmote είναι τα 12,62 ευρώ, αλλά προχωρά στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v