Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες το ενδιαφέρον

Θετικές εμφανίζονται οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδριάση, αν και δεν αποκλείουν τάσεις αποκόμισης κερδών, ενώ εκτιμούν πως ο ΟΤΕ και ο κλάδος των τραπεζών θα είναι οι βασικοί διαμορφωτές της τάσης μεσοπρόθεσμα.

ΑΧΕ: Σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στις τράπεζες, στις τηλεπικοινωνίες και στη ΔΕΗ εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, ενώ όπως αναφέρει στο πρωινό της report δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεταβλητότητα εν όψει της αναδιάρθρωσης του MSCI.

Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η πιθανότητα πτώσης παραμένει περιορισμένη, κυρίως όσον αφορά στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Επίσης, η Marfin Hellenic εκτιμά πως η μετοχή της Coca-Cola 3Ε αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς από τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα της είσπραξης από την επιστροφή του κεφαλαίου ύψους 2 ευρώ.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως το ευρύτερο θετικό κλίμα αναμένεται να διατηρηθεί, αν και όπως επισημαίνει στο πρωινό της report δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί τάση αποκόμισης κερδών, γεγονός το οποίο ενδέχεται να επιβραδύνει κάπως την τάση.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως ενδέχεται να υπάρξουν εισροές στον ΟΤΕ και σε μετοχές των τραπεζών, οι οποίες κινήθηκαν θετικά τις τελευταίες στις συνεδριάσεις, ενώ συμπληρώνει πως οι βασικοί διαμορφωτές της τάσης της συμπεριφοράς της Σοφοκλέους στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,42% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, λόγω του θετικού κλίματος το οποίο επικρατούσε στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, η οποία συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ συνέχισε την ανοδική της πορεία κλείνοντας με κέρδη 2,24% και ”καλούς” όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδριάση δημοσιεύονται στη δεξιά σελίδα ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v