Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοιτώντας τις 2.200 μονάδες

Με ήπιο ρυθμό και χωρίς βιασύνη από τους ισχυρούς της αγοράς ο Γενικός δείκτης οδηγείται σε διάσπαση της περιοχής των 2.200 μονάδων. ”Αιχμή” τη ανόδου οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες, ενώ ακολουθεί σημαντικό τμήμα της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται μεταξύ 2.181- 2.194 μονάδων. Με συναλλαγές περίπου 140 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του τζίρου της Panafon και των πακέτων) φαίνεται πως η αγορά βιάζεται να κερδίσει το ”στοίχημα” με τις 2.200 μονάδες.

Με αιχμή τις τράπεζες (0,62%), κυρίως όμως τις τηλεπικοινωνίες (1,34%), ο Γ.Δ. βρίσκεται σε διακύμανση πολύ κοντά στη μέγιστη τιμή ημέρας. Από τεχνικής πλευράς, αυτή η ένδειξη κρίνεται ως ιδιαιτέρως θετική. Η σχέση ανοδικών/ πτωτικών κυμαίνεται στο περίπου 1:1 με 116 μετοχές να παραμένουν στάσιμες.

Το επίσης ενθαρρυντικό είναι πως και σήμερα ”κρατούν” τα βαριά χαρτιά με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κάποια σχετική κινητικότητα η μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Μετοχές εταιριών όπως η Τεξαπρετ, Μπαλάφας, Μινωικές, Q&R, Kego, Milenium, ΕΚΤΕΡ, Εγνατία, Δάριγκ και Ικτίνος εμφανίζουν κέρδη μεγαλύτερα του 3,5% με αυξημένο τζίρο.

Αυξημένες όμως είναι και οι συναλλαγές για τις επόμενες 15 μετοχές, καθώς ο τζίρος τους ξεπερνά τις 10.000 τεμάχια. Αυξημένη εμπορευσιμότητα που συντηρεί την ανοδική τους φορά εμφανίζουν οι τίτλοι των Σάνυο, Sex Form, Intracom, Κεράνης, Hyatt και άλλες.

Η μετοχή του ΟΤΕ με συναλλαγές περίπου 2 εκατ. τεμαχίων, ενισχύεται κατά 2,32% (στα 10,60 ευρώ) ενώ έχει καταγραφεί και ενδοσυνεδριακά μέγιστη τιμή στα 10,66 ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας η- και τύποις- ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του ποσοστού 97,830% από τον Παπαστράτο στη Philip Morris. H τιμή της μετοχής κυμαίνονταν σήμερα μεταξύ 15,12- 17,14 ευρώ με τρέχουσα τιμή γύρω στα 16 ευρώ και απώλειες περίπου 6,5%.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης οι αναλυτές περιμένουν επιβεβαίωση της ”στήριξης” των 2.185 μονάδων και μια ενδεχόμενη υπέρβαση- διάσπαση της σημερινής ”αντίστασης” των 2.194,70 μονάδων.

Κατακόρυφη αύξηση της συναλλακτικότητας εμφανίζει η αγορά μετά τις 14.40, καθώς πραγματοποιήθηκαν- θα έλεγε κανείς συντονισμένα- αγορές με τη μορφή πακέτων και ορισμένα ”γυρίσματα” στις μετοχές των ΟΤΕ, Eurobank, Σαραντής, Panafon και 3E.

Κινητικότητα που, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι αρχίζει με εντονότερο ρυθμό η δραστηριοποίηση ισχυρών παικτών, χρηματιστών και ορισμένων επιχειρηματιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v