Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατήρηση του θετικού momentum

Διατήρηση του θετικού momentum προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη Σοφοκλέους, ενώ εκτιμούν πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις σημαντικές διεθνείς αγορές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και στις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ανακοίνωσαν καλά αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Διατήρηση του θετικού momentum
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Διατήρηση του θετικού momentum αλλά και της ψυχολογίας προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να δοκιμάσει το όριο των 2.200 μονάδων στη σημερινή συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται για μια ακόμα φορά στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.

Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι η πιθανότητα για πτωτική κίνηση του FTSE-20 και δη υπό το πρίσμα του θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, το οποίο και ενισχύει την ψυχολογία των επενδυτών.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει στο πρωινό της report πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εταιριών της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ικανοποίησαν τους επενδυτές, ενώ συμπληρώνει πως είναι μεταξύ αυτών που έχουν σημειώσει υπεραπόδοση.

Η Marfin Hellenic, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η συνεχιζόμενη αντικατάσταση μετοχών της Vodafone Panafon από τη μία και η ”σκληρή” στάση της ΕΕΤΤ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΟΤΕ για τα τιμολόγια από την άλλη ενδέχεται να φέρουν τη μετοχή του Οργανισμού στο επίκεντρο για μια συνεδρίαση.

Διατήρηση της θετικής ψυχολογίας προβλέπει και η Εγνατία ΑΧΕ, σε συνάρτηση –όπως επισημαίνει– με τις διεθνείς αγορές, συμπληρώνοντας πως η συνεχιζόμενη μεταφορά κεφαλαίων από τη Vodafone Panafon (χωρίς ωστόσο να πιέζεται η τιμή της μετοχής) σε άλλες μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, προσφέρει περαιτέρω ώθηση στη Σοφοκλέους.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως το Χ.Α. θα συνεχίσει να αναζητά καθοδήγηση από τις ξένες αγορές, όπου, παρά τη γενικότερα καλή ψυχολογία, δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Από την πλευρά της, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως για την ολοκλήρωση της θετικής εικόνας που παρουσιάζει το Χ.Α. στις τελευταίες συνεδριάσεις θα πρέπει να δούμε μια ευρύτερη συμμετοχή στην άνοδο, με τις εταιρίες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης (που έχουν σημειώσει βελτιωμένα μεγέθη εννεαμήνου) να ακολουθούν τα blue chips, τα οποία συγκεντρώνουν προς το παρόν τη μεγάλη μερίδα της αξίας των συναλλαγών.

Τι έγινε χθες: Άνοδο 0,79% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με αυξημένο όγκο συναλλαγών, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως οι μετοχές του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας και της Εμπορικής βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Marfin Hellenic σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει μετατεθεί καθαρά από τον κλάδο των τραπεζών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Επιχειρηματικά Νέα: Συνολικά έσοδα 78 εκατ. δολαρίων εισέπραξε η Τεχνική Ολυμπιακή από την πώληση 3.175.000 μετοχών της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, TOUSA, εκ των οποίων 60 εκατ. ευρώ θα επαναπατρισθούν για να χρησιμοποιηθούν σε εγχώριες επενδύσεις της εταιρίας, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης σε αναλυτές, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v