Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σημαδεύοντας” τις... 2.200 μονάδες

”Μάχη” θα δοθεί προς το κλείσιμο μεταξύ αγοραστών και πωλητών για το αν θα ”κλείσει” ο Γενικός Δείκτης υψηλότερα ή χαμηλότερα των 2.200 μονάδων. Ενθαρρυντική ένδειξη η καταγραφή υψηλών τιμών έτους για μια σειρά μετοχών, κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Στοιχήματα” για το εάν ο Γενικός Δείκτης θα κλείσει υψηλότερα ή όχι των 2.200 μονάδων φαίνεται να βάζουν αντικριστές, αλλά και χρηματιστές, ισχυρών ΑΧΕ. Αυτών, δηλαδή, που έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά και εν πολλοίς μπορούν να διαμορφώνουν τάση.

Πάντως, η μέχρι στιγμής διακύμανση του Δείκτη παραμένει αυστηρά εντός του ορίου των 8–10 μονάδων, ”φλερτάροντας” αλλά μη ενδίδοντας στην υπέρβαση των 2.200 μονάδων.

Στο κλείσιμο, πάντως, θα κάνουν ”ταμείο” και οι μεν και οι δε. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η αγορά χρωστά μια συνολικότερη αντίδραση – κίνηση ενδεχομένως προς την καταγραφή νέας υψηλής τιμής έτους, με ενεργότερη συμμετοχή μετοχών εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Το ενθαρρυντικό από τη σημερινή συνεδρίαση είναι πως νέες μετοχές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που καταγράφουν μέγιστη τιμή χρονιάς. Ενδεικτικά αναφέρονται οι μετοχές της ΤΕΡΝΑ, του Φουρλή, η υπέρβαση των 4 ευρώ από πλευράς Επιχειρήσεων Αττικής, η άνοδος του Χατζηιωάννου, η προσέγγιση των 5,6 ευρώ από τον Μυτιληναίο, η ”αφύπνιση” της Ντεσπέκ Πολυμέσα, η σταθερότητα του ΔΟΛ, αλλά και πλήθος επί μέρους κινήσεις από μετοχές όπως οι: Ρόκας, Στρίντζης, Τεγόπουλος, Αθηνά, Ιατρικό Αθηνών, Φοίνικας, Frigoglass και -ευτυχώς-

πολλών ακόμη.

Για τη συνέχεια, θα ενδώσουμε και εμείς στον πειρασμό του ”στοιχήματος”, ποντάροντας σε κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.200 μονάδων, με καθαρές συναλλαγές τουλάχιστον 140–150 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v