Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Lehman Brothers για Cosmote - Panafon

Σε αύξηση της τιμής-στόχου (έως τα 12,8 από 12 ευρώ) για τη μετοχή της CosmΟΤΕ προχωρά η Lehman Brothers, συνιστώντας παράλληλα στους κατόχους μετοχών της Vodafone να ”περιμένουν”, καθώς θεωρεί πιθανό να υπάρξει βελτιωμένη προσφορά. Στο 77,503% διαμορφώνεται πλέον το ποσοστό της Vodafone Plc στην Panafon.

H Lehman Brothers για Cosmote - Panafon
Σε αύξηση της τιμής-στόχου (έως τα 12,8 από 12 ευρώ) για τη μετοχή της CosmΟΤΕ προχωρά η Lehman Brothers, προβλέποντας ότι ένας αριθμός επενδυτών της Panafon Vodafone θα κατευθυνθεί προς την CosmΟΤΕ

Για την CosmΟΤΕ η Lehman εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα έχει δυνατότητα ανοδικής κίνησης δεν είναι ακριβή, τόσο από πλευράς θεμελιωδών μεγεθών όσο και σε σχετικούς όρους. Ακόμα, η Lehman Brothers αναμένει ότι ο ΟΤΕ θα αυξήσει την συμμετοχή του στην εταιρία.

Ο ίδιος οίκος συνιστά να προτιμηθεί η CosmOTE έναντι του ΟΤΕ, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει ”υποφέρει” από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στη σταθερή τηλεφωνία.

Παράλληλα, η Lehman Brothers συμβουλεύει τους κατόχους μετοχών της Vodafone Panafon να περιμένουν, καθώς εκτιμά ως πιθανή την αύξηση της προσφοράς για τις μετοχές που δεν κατέχει. Ωστόσο, επισημαίνει η αυξημένη προσφορά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 6,50 ευρώ.

Για το λόγο αυτό, δεν ενθαρρύνει νέες αγορές μετοχών της Panafon, ενώ περικόπτει τη σύστασή της για αυτήν σε equal weight από overweight, με τιμή στόχο τα 6,5 ευρώ.

Εξάλλου, η Vodafone Plc με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι στις 3 Δεκεμβρίου αγόρασε 14.710.436 μετοχές της Panafon, στην τιμή των 6,18 ευρώ, καταβάλλοντας συνολικά 91 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, η συμμετοχή της Vodafone στην Panafon Vodafone αυξάνεται από το 74,95% σε 77,503%.

Σημειώνεται ότι όταν η μητρική Vodafone συγκεντρώσει ποσοστό 95% της Panafone Vodafone θα προχωρήσει σε delisting της ελληνικής εταιρίας από τα χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v