Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμασία στηρίξεων για την αγορά

Παρά το ότι διατηρείται η μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά της αγοράς, η συγκυρία πιθανότατα να οδηγήσει σε δοκιμή της ανθεκτικότητας της ”στήριξης” των 2.170-2.180 μονάδων. Πάντως, υποτιμημένη εκτιμούν τη Σοφοκλέους έγκυροι ξένοι και εγχώριοι οίκοι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πιθανή θα πρέπει να θεωρηθεί μικρή περαιτέρω διολίσθηση της αγοράς, κατ’ αρχάς προς τα επίπεδα των 2.180 μονάδων. Θα πρόκειται, σημειώνουν αναλυτές, για πρόσκαιρη διόρθωση, καθώς η Σοφοκλέους εξακολουθεί να παραμένει υποτιμημένη έναντι των ευρωπαϊκών αγορών (έκθεση Citigroup), ενώ η Alpha Finance εκτιμά πως η αύξηση στα ανά μετοχή κέρδη της χρήσης 2003 θα φτάσει το 31%.

Η τάση θα διαμορφωθεί κυρίως από τις μετοχές των ΟΤΕ, Εθνική Eurobank, αλλά και ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, καθώς οι πρώτες εντολές αγοράς - πώλησης ”διασταυρώνονται” περίπου στο ενδιάμεσο των τιμών, δηλαδή οριακά χαμηλότερα από τη χρηματιστηριακή τιμή του κλεισίματος της Παρασκευής.

Με την προϋπόθεση ότι ο δείκτης θα δοκιμάσει τη στήριξη των 2.170- 2.180 μονάδων και ότι θα δείξει διαθέσεις αντίδρασης, θα πρέπει να περιμένουμε ”συντήρηση” των αγοραστικών διαθέσεων στην καλούμενη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Σημείωση: Σύμφωνα με την Π&Κ (υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης ο Β. Θεοδώρου), τα αποτελέσματα εννεαμήνου στρέφουν την έγκυρη ΑΧΕ προς τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ειδικότερα στις τράπεζες, ενώ στον κατάλογο των επιλογών της προστίθεται και η μετοχή του ΟΤΕ (λόγω υψηλής μερισματικής απόδοσης και χαμηλής αποτίμησης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v