Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακυμάνσεις στο κατώφλι των 2.200

Συνεδρίαση με διακυμάνσεις, ρευστοποίηση κερδών, επανατοποθετήσεις και αρκετό ενδιαφέρον. Αν μη τι άλλο, σήμερα δεν πρόκειται να πλήξουν ούτε οι παίκτες της αγοράς παραγώγων. Ικανοποιητικές οι συναλλαγές, προοιωνίζονται τζίρο υψηλότερο των 140 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο, η σημερινή συνεδρίαση θα έχει ενδιαφέρον. Ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται ένα μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 20 μονάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την αγορά παραγώγων.

Διακυμάνσεις θέλουν οι ”παίκτες”, να μπορούν δηλαδή να ρευστοποιούν τα κέρδη τους και να ξαναγοράζουν, έστω και λίγο χαμηλότερα, τις ίδιες ή άλλες μετοχές.

Ο Δείκτης έδειχνε να υποχωρεί προς τις 2.180 μονάδες, που αποτελούν σημείο αναφοράς μέχρι το τέλος της χρήσης, αντέδρασε όμως σταδιακά από τις 11.50.

Οι συναλλαγές που έγιναν στη ”μικρή διόρθωση” δεν ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι αγοραστές εμφανίστηκαν επιθετικότεροι στην αντίδραση της αγοράς. Έτσι, πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν αγοραστές στα 21,34 ευρώ της Alpha, στα 18,9 ευρώ της Εθνικής, με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να ”γυρίσει” προς τις 3.890 μονάδες και πάλι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναθερμανθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον και για μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που τελευταία παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον και εμπορευσιμότητα.

Ανοδικά, με ικανοποιητικές συναλλαγές κινούνται οι μετοχές των εταιριών Κεραμεία Αλλατίνη, Delta Singular, Despec, Εγνατία, ΕΛΒΕ και αρκετών ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα, θα επιμείνουμε στην αρχική μας εκτίμηση, με βάση την οποία για να διατηρηθεί η ανοδική φορά της αγοράς, θα πρέπει να σημειωθεί –έστω και ενδοσυνεδριακά– μια τρίτη κατά σειρά τιμή υψηλότερη των 2.200 μονάδων.

Άλλωστε, η διεύρυνση της διακύμανσης του Γενικού Δείκτη μεταξύ 2.184 – 2.198 μονάδων δίνει ”τροφή” και στους παίκτες των παραγώγων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στη συνέχεια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια νέα ενδοσυνεδριακή διόρθωση προς τις 2.190 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v