Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής

Στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας γύρω από την απασχόληση, στην παραμονή του ευρώ σε υψηλά επίπεδα, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και στο ”στίγμα” των αποτελεσμάτων εννεαμήνου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής
Στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας γύρω από την απασχόληση, στην παραμονή του ευρώ σε υψηλά επίπεδα, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και στο ”στίγμα” των αποτελεσμάτων εννεαμήνου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Προϋπολογισμός: Με μεταφορές φετινών δαπανών, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στον Προϋπολογισμό του 2004 θα καλυφθεί ένα τμήμα των αποκλίσεων του φετινού ελλείμματος, όπως τονίζει η Ναυτεμπορική.

Απασχόληση: Σημαντικές ελαστικότητες στην αγορά εργασίας με κοινωνικό περίβλημα προωθεί το σχέδιο νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Ασφαλίσεων, τονίζει η Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική σημειώνει πως θεσπίζονται ”ενεργητικές” πολιτικές απασχόλησης.

Από την πλευρά της η Οικονομική Ελευθεροτυπία τονίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί την ύστατη στιγμή να τονώσει την απασχόληση με τρία νέα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις και έξι ενισχύσεις προς τους ανέργους.

Προσλήψεις: Μειώνεται ως 60% το εργατικό κόστος, σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για πέντε ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως οι επιχειρήσεις θα αφαιρούν από το μισθό του νεοπροσλαμβανόμενου το επίδομα ανεργίας.

Το Κέρδος σημειώνει τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για τη μείωση της ανεργίας, συμπληρώνοντας τον τρόπο που θα επιδοτούνται οι νέες προσλήψεις.

Ευρώ: Η παραμονή του ευρώ σε δυσθεώρητα ύψη δημιουργεί αναστάτωση στην αγορά συναλλάγματος και φόβους για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, αλλά όχι και μείωση των επιτοκίων, όπως επισημαίνει το Βήμα.

Ναυτιλία: Μετά κυοφορία μακράς διαρκείας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τα μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, τονίζει η Καθημερινή.

ΔΛΠ: Ανέτοιμες είναι οι εισηγμένες επιχειρήσεις για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, όπως αναφέρουν τα σημερινά οικονομικά πρωτοσέλιδα.

Εννεάμηνα: Το ακριβές στίγμα του εννεαμήνου του 2003 επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Τράπεζες: Πόσο και σε ποιες κατηγορίες έκλεισε η ψαλίδα του spread των επιτοκίων, αλλά και με ποιο τρόπο τροφοδοτήθηκαν τα κέρδη των τραπεζών αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εθνική: Ως τον Ιανουάριο θα διαθέσει το Δημόσιο το 2% της Εθνικής στα ταμεία, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως το Δημόσιο αναμένει την έγκριση των οίκων Merrill Lynch και Citigroup για να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

ΟΤΕ: Στο μικροσκόπιο της οικονομίας βρίσκεται ο ΟΤΕ σύμφωνα με το Βήμα, που σημειώνει πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού είχε χθες ξαφνική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

ΔΟΛ: Επιστολή του ΔΟΛ αναφορικά με το ναυάγιο της συνεργασίας του με τον γερμανικό εκδοτικό οίκο WAZ δημοσιεύει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Καθημερινή.

Ξυστό: Σε ”αδιέξοδο” βρίσκεται η νέα σύμβαση για το Ξυστό, όπως τονίζει η Ημερησία, που σημειώνει πως το Δημόσιο θεωρεί πιθανή την ακύρωση του διαγωνισμού, γιατί η κοινοπραξία με επικεφαλής την Intralot δεν υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση.

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Λόγω της σωστής διαχείρισης των αποθεμάτων και των κατάλληλων κινήσεων στον τομέα των εξαγωγών, η ΕΒΖ θεωρείται σήμερα η πιο προικισμένη από τις ευρωπαϊκές ζαχαροβιομηχανίες για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της μειωμένης φετινής παραγωγής, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Λούλης: ”Ξυπνά” τώρα ο γίγαντας των αλεύρων, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως τελευταίος λίθος είναι η απορρόφηση των Μύλων Αγ. Γεωργίου.

Νεοχημική: ”Η Νεοχημική είναι εταιρία ανθρώπων και όχι αριθμών”, επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Λαυρεντιάδης σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Κεράνης: Σε φθίνουσα τροχιά κινήθηκαν τα μεγέθη εννεαμήνου της Κεράνης, λόγω μείωσης του τζίρου στα τσιγάρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Ελεύθερο βαρών θα ξεκινήσει τη λειτουργία των Μεταλλείων Χαλκιδικής το νέο επιχειρηματικό σχήμα, αναφέρει η Καθημερινή. Το Βήμα συμπληρώνει πως η συμφωνία του υπουργείου Εργασίας προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους εργάζονται στην TVX με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και με βάση τις αποδοχές του 2002.

ΑΣΤΡΑΙΑ ΑΧΕΠΕΥ: Οι απάτες της ΑΣΤΡΑΙΑ ΑΧΕΠΕΥ εξακολουθούν να ματώνουν τον κοσμάκη που έχασε και τα λεφτά του και ακόμη ταλαιπωρείται για να πάρει ψίχουλα, τονίζει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v