Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία και τάσεις συσσώρευσης

Το επίπεδο των 2.200 μονάδων παραμένει ένα ”σημαντικό επίπεδο αντίστασης”, εκτιμούν οι ΑΧΕ, οι οποίες επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πως η ψυχολογία παραμένει θετική και πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις, έχοντας ωστόσο το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό.

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία και τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης παραμένει το όριο των 2.200 μονάδων, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, που εκτιμά ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις, με τις ξένες αγορές να συνεχίζουν να είναι ο κύριος εξωτερικός παράγοντας επηρεασμού της αγοράς.

Επίσης, η Marfin Hellenic εκτιμά πως η μετοχή της Folli Follie αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς, όπως σημειώνει, με τα νέα επεκτατικά σχέδια της εταιρίας όσον αφορά στην αγορά της Ασίας, σύμφωνα με τα οποία θα ακολουθήσει μια περισσότερο ”επιθετική” δημιουργία νέων σημείων πώλησης στην εν λόγω αγορά, και δεδομένης της επιτυχημένης μέχρι στιγμής διείσδυσης, η μετοχή της εταιρίας είναι πιο ελκυστική, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η ψυχολογία παραμένει θετική, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η ρευστότητα που προέρχεται από τη Vodafone Panafon ενισχύει το σύστημα.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως δεν αναμένει σημαντικές διαφοροποιήσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επισημαίνοντας πως ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων η αγορά αναμένεται να κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις –με θετική ενδεχομένως ψυχολογία– έχοντας ωστόσο το βλέμμα στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Εγνατία ΑΧΕ από την πλευρά της αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία παραμένει θετική, δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν ουσιαστικά την κίνηση του Γενικού Δείκτη.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως ενδέχεται να παρατηρηθεί αναδιάρθρωση ορισμένων χαρτοφυλακίων ως αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων των θέσεων στη Vodafone Panafon, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές αναμένεται για μια ακόμη φορά να αναζητήσουν την τάση από τη συμπεριφορά των σημαντικών διεθνών αγορών.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως οι διεθνείς αγορές σχεδόν καθημερινά καταγράφουν νέα υψηλά έτους, αν και επισημαίνει πως εκεί είναι εμφανές ότι γίνεται προσπάθεια καταγραφής των κερδών μιας θετικής για τις αγορές χρονιάς.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σταθεροποιητικά –σε γενικές γραμμές– αναφέρει η Marfin Hellenic, που συμπληρώνει ότι ακολούθησε τις τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών, κλείνοντας με πτώση 0,15%.

Η Marfin Hellenic αναφέρει επίσης ότι η μετοχή του ΟΤΕ υποαπέδωσε, λόγω της πίεσης από την αποκόμιση κερδών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v