Αλλαγές στους Δείκτες λόγω Παπαστράτου

Αλλαγές στου Δείκτες του Χ.Α. οι οποίες θα ισχύσουν από τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης (4/12/03) λόγω μεταφοράς της μετοχής Παπαστράτος στην Αγορά Β και τη διαγραφή της από κάθε δείκτη που συμμετέχει.

Αλλαγές στους Δείκτες λόγω Παπαστράτου
Λόγω μεταφοράς από 05/12/2003 της μετοχής της εταιρίας Παπαστράτος στην ”Αγορά Β” (”Χαμηλής Ρευστότητας”) προβλέπεται η διαγραφή της συγκεκριμένης μετοχής από κάθε δείκτη στον οποίο συμμετέχει, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο.

Η παραπάνω μετοχή συμμετείχε στον Γενικό Δείκτη Κύριας Αγοράς, Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Κύριας Αγοράς, Βιομηχανικό Δείκτη, Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 και Δείκτη FTSE/ASE All 140 από όπου και διαγράφεται από σήμερα.

Σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες διαχείρισης των Δεικτών η παραπάνω μετοχή αντικαθίσταται άμεσα από την πρώτη επιλαχούσα μετοχή, σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του αντίστοιχου δείκτη κατά την πιο πρόσφατη τακτική αναθεώρηση.



Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

Η μετοχή της εταιρίας Παπαστράτος αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρίας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης στον Γενικό Δείκτη Κύριας Αγοράς και στον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Κύριας Αγοράς.

Επίσης, η μετοχή της εταιρίας Παπαστράτος αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρίας ”Μπάρμπα Στάθης” στον Βιομηχανικό Δείκτη.

Η μετοχή της εταιρίας Παπαστράτος αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρείας Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40.

Η μετοχή της εταιρίας Παπαστράτος αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρίας Κωτσόβολος στον Δείκτη FTSE/ASE All 140.

Τέλος, η μετοχή της εταιρίας Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς λόγω προώθησης της στον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρίας Κωτσόβολος στον Δείκτη FTSE/ASE SmallCap 80 με συντελεστή στάθμισης 30%

Η αντικατάσταση θα γίνει μετά το τέλος της συνεδρίασης της 04/12/2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v