Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας

Οι μισθοί και οι τιμές των ΔΕΚΟ, οι ανησυχίες για ενδεχόμενη άνοδο των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων, η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, αλλά και τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ απασχολούν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας
Οι μισθοί και οι τιμές των ΔΕΚΟ, οι ανησυχίες για ενδεχόμενη άνοδο των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων, η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, αλλά και τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ απασχολούν, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

ΔΕΚΟ: Σε ”κλοιό” βρίσκονται οι μισθοί και οι τιμές των ΔΕΚΟ, σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομίας, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, συγκαλεί τους επικεφαλής των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ σε νέα σύσκεψη ένα μήνα μετά την πρώτη.

Κρατικά Ομόλογα: Φόβους για άνοδο των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων νωρίς το 2004 εκφράζουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που επισημαίνει πως το εν λόγω γεγονός θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και το δημόσιο χρέος.

Σύνοδος Κορυφής: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων είναι σύμφωνα με την Ημερησία η τρέχουσα για την Ευρώπη, που κάνει λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις σχετικά με το Ευρωσύνταγμα.

Εφορία: Περί τις 2.000 επιχειρήσεις είναι πρώτες στη λίστα για έλεγχο, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι εκείνες που θα αρνηθούν να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις έως το τέλος του μήνα, θα υποστούν τον έλεγχο στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Πιστωτικές Κάρτες – Δάνεια: Ανεπαρκής αποδεικνύεται πλέον ο 13ος μισθός για να καλύψει τις αυξημένες καταναλωτικές ανάγκες των Ελλήνων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ρέππας: Αμετάβλητα είναι τα όρια για την υπερωριακή απασχόληση, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας, στην Ημερησία.

Ενέργεια: Έξι ιδιωτικές μονάδες ηλεκτρισμού θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2007, τονίζει η Ημερησία.

Σούπερ Μάρκετ: Είκοσι και πλέον προμηθευτές του οργανωμένου λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ) περιμένουν στην ουρά για τις πρώτες ανατιμήσεις του 2004, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Σήμερα ανακοινώνει ο ΟΤΕ τα νέα τιμολόγια, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι για τον μέσο καταναλωτή θα προκύψει μεσοσταθμική μείωση 4,2%.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως το πολιτικό περιβάλλον επιδρά στην πορεία του ΟΤΕ, συμπληρώνοντας πως η Morgan Stanley τάσσεται υπέρ της εξαγοράς του πακέτου της Telenor.

ΕΛ.ΠΕ.: Συμφωνία για έρευνα πετρελαίου στη Συρία από τα ΕΛ.ΠΕ. υπέγραψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Α. Τσοχατζόπουλος, με τον ομόλογό του υπουργό Ενέργειας, κ. Χαντάτ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΔΙΕΚΑΤ: Στα 7,39 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της ΔΙΕΚΑΤ στο εννεάμηνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως καταλυτική ήταν η συμβολή της νέας θυγατρικής της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v