Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ, τα υψηλά επίπεδα οκταετίας που άγγιξε ο χρυσός, η ”ξέφρενη” πορεία του ευρώ αλλά και οι ”απειλές” που δημιουργεί για την ευρωπαϊκή οικονομία η πτώση του δολαρίου, η ανακατανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ, τα υψηλά επίπεδα οκταετίας που άγγιξε ο χρυσός, η ”ξέφρενη” πορεία του ευρώ αλλά και οι ”απειλές” που δημιουργεί για την ευρωπαϊκή οικονομία η πτώση του δολαρίου, η ανακατανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

17Ν: Για απόφαση – σταθμό με ισορροπίες στη δίκη της 17Ν κάνουν λόγο τα Νέα σύμφωνα με τα οποία οι καταδίκες και οι αθωώσεις ήταν με το ζύγι, ενώ η Ελευθεροτυπία έχει ειδική αφιέρωμα για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ελληνική Οικονομία: ”Λαμπρό” χαρακτήρισε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ο Αμερικανός πρεσβευτής και υπογράμμισε το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρίες στους τομείς ενέργειας, τουρισμού και τεχνολογίας όπως τονίζει η Ημερησία.

Ανατιμήσεις: Αυξήσεις μέχρι 13% σε βασικά καταναλωτικά είδη περιλαμβάνουν οι πρώτοι τιμοκατάλογοι από βιομηχανίες που έχουν αρχίσει σταδιακά να φτάνουν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αναφέρουν τα Νέα.

Σοφοκλέους: Άνοιξα 100.000 νέοι κωδικοί στο ενδεκάμηνο του 2003 σύμφωνα με την Ημερησία που σημειώνει πως οι νέοι κωδικοί ήταν αποτέλεσμα της βελτίωσης του κλίματος στη Σοφοκλέους.

Τον προηγούμενο μήνα ωστόσο οι ενεργοί κωδικοί στο ΧΑ παρουσίασαν σημαντική μείωση όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Φόροι: Η σταδιακή μείωση και η κατάργηση επιβαρύνσεων και τελών, όπως οι φόροι υπέρ τρίτων και η ομαδοποίηση φόρων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αναφέρει το Βήμα.

Γ’ ΚΠΣ: Την κατανομή πόρων συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά επίδοσης και προγραμματισμού στα επιχειρησιακά προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, συζήτησαν χθες το πρωί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, αναφέρει η Καθημερινή, ενώ το Βήμα συμπληρώνει πως τα αιτήματα για την ανακατανομή των κονδυλίων είναι πολλά, ενώ η Εξπρές σημειώνει πως ”μερίδα του λέοντος” διατίθεται για οδικούς άξονες.

Δολάριο: Το κατρακύλισμα του δολαρίου συνεχίστηκε και χθες, για έβδομη συνεχή (εργάσιμη) ημέρα, αναφέρει το Βήμα που επισημαίνει ότι οι εξελίξεις συνιστούν σοβαρή απειλή για την ευρωπαϊκή και την ιαπωνική οικονομία όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Το Κέρδος τονίζει πως το ευρώ καταρρίπτει αλλεπάλληλα ρεκόρ, ενώ για ρεκόρ ανόδου της τιμής του ευρώ κάνει λόγο και η Ναυτεμπορική.

Χρυσός: Στα υψηλότερα επίπεδα της οκταετίας κινήθηκε χθες η τιμή του χρυσού στην Ευρώπη, ενώ και εκείνη της πλατίνας εκτοξεύθηκε στο ζενίθ των τελευταίων 23 ετών, όπως τονίζει η Καθημερινή.

Φυσικό Αέριο: Ειδικό μνημόνιο υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί για ενιαία αγορά φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ολυμπιακή: Με ανοιχτή την εργασιακή διαμάχη με τους ιπτάμενους συνοδούς και φροντιστές, προχωρεί η κυβέρνηση στο εγχείρημα λειτουργίας της Νέας Ολυμπιακής από το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Φθηνότερα τιμολόγια με δικαίωμα επιλογής προτείνει ο ΟΤΕ σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία που επισημαίνει πως η μεσοσταθμική πολιτική φτάνει στο 6,3%.

Η Καθημερινή αναφέρει πως ο ΟΤΕ αυξάνει το πάγιο κατά 3,8% συμπληρώνοντας πως τα νέα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν πριν το τέλος της χρονιάς, ευνοούν τους ”φλύαρους”, ενώ η Ημερησία αναφέρει πως ο Οργανισμός καθιερώνει 4 ζώνες χρέωσης των τηλεφωνικών κλήσεων.

Για αύξηση των παγίων με μείωση των τιμολογίων του ΟΤΕ κάνουν λόγο η Ναυτεμπορική και η Εξπρές η οποία τονίζει πως καινοτομία αποτελεί η χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Τιτάν: Στην υπογραφή συμφωνίας με τον γερμανικό όμιλο Heidelberg για την εξαγορά του 99,9% των μετοχών της Zlatna Panega Cement AD στη Βουλγαρία προχώρησε ο όμιλος Τιτάν, τονίζει η Καθημερινή, ενώ το Βήμα συμπληρώνει πως η εν λόγω κίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για διεθνή επέκταση.

Eurobank: Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ έχασε η Deutsche Bank από την μετοχική της επένδυση στη Eurobank όπως τονίζει το Κέρδος.

Cosmote: ”Μια συγχώνευση των ΟΤΕ-Cosmote δεν θα προσθέσει ούτε στον ΟΤΕ ούτε στην Cosmote” αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Γενική: Εντείνεται το παρασκήνιο για τη Γενική, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που αναφέρει πως υπάρχει πλήθος αντιδράσεων για την στάση της Aspis.

Ευκλείδης: Στον ”αέρα” βρέθηκε η συγχώνευση ΕΤΕΠ και Ευκλείδη σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, ως αποτέλεσμα απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Χρυσωρυχεία Θράκης: Αποχωρούν από τα Χρυσωρυχεία Θράκης η S&B και η NewMont, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v