Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, εκτιμούν οι ΑΧΕ, μερίδα των οποίων εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, έχοντας ωστόσο το βλέμμα στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές. Τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Θετική παραμένει η ψυχολογία, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο η αγορά αναμένεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανάλογη είναι η τοποθέτηση και της Marfin Hellenic, η οποία στο πρωινό της report σημειώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική, καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών και σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων είναι περιορισμένη.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει πως τα εγχώρια εταιρικά νέα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου, είναι περιορισμένα και κατά συνέπεια οι ξένες αγορές εκτιμάται πως θα είναι η κύρια κατευθυντήριος δύναμη του Δείκτη για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η συνεχιζόμενη επέκταση της Intralot στο εξωτερικό είναι ικανοποιητική και ως εκ τούτου ενδέχεται η μετοχή της εταιρίας (η οποία, ας σημειωθεί, διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 10,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004) να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Με το βλέμμα στραμμένος στις ξένες αγορές εκτιμά η EFG Eurobank Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η Σοφοκλέους, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα ότι δεν υπάρχουν σημαντικές εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η EFG Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, ενώ δεν αποκλείει και ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν σημαντικά την υπάρχουσα ψυχολογία, ενώ συμπληρώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστεί ύφεση της αγοραστικής κίνησης.

Επιπρόσθετα, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η αγορά ενδέχεται να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης, οι οποίες αναμένεται και να διατηρηθούν μέχρι τέλη του έτους, ενώ επισημαίνει πως οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες και οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ θα συνεχίσουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών επηρεάζοντας παράλληλα και την ευρύτερη εικόνα της αγοράς.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, για μια ακόμα φορά ο Γενικός Δείκτης έρχεται αντιμέτωπος με την ισχυρή αντίσταση στις 2.204 μονάδες, ενώ επισημαίνει πως χθες, παρά την καταγραφή κερδών για τον Δείκτη, μεγάλο κομμάτι της αγοράς δεν κατάφερε να αποφύγει το κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος, καταδεικνύοντας ότι η διαθέσιμη ρευστότητα προς το παρόν κατευθύνεται επιλεκτικά στις μετοχές του FTSE-20.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,89% υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές επαναγόρασαν μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Μarfin Hellenic προσθέτει πως οι περισσότερες μετοχές του FTSE-20 κατέγραψαν κέρδη.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v