Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτι κινείται στα μεσαία...

Επιτέλους κάτι φαίνεται να κινείται και στη δεύτερη... ταχύτητα της αγοράς, που υποβοηθείται βέβαια από την κίνηση δεικτοβαρών τίτλων. Αυξημένη, αλλά όχι ακόμη επαρκής η εμπορευσιμότητα ορισμένων μετοχών, που επιχειρούν να ξεφύγουν από το τέλμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά πάνω από τις 2.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με –ευτυχώς- αρκετές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να εμφανίζουν σχετική κινητικότητα (εμπορευσιμότητα).

Στα 3,94 ευρώ η μετοχή της Ipirotiki, με αυξημένες συναλλαγές, στα 1,64 ευρώ η Compucon, στα 2,73 ευρώ ο Λαζαρίδης, η ΛΟΔΙΣ στα 0,9 ευρώ, ο Μπενρουμπής στα 10,50, η Ναυτεμπορική στα 5,10 ευρώ, ο Πετζετάκις στα 2,46 ευρώ, το Πλαίσιο στα 9,33 ευρώ, αλλά και άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας εμφανίζουν εικόνα καλύτερη απ’ ό,τι στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Αυτό βέβαια οφείλεται στην ανοδική φορά συγκεκριμένων ”βαριών μετοχών”, που συντηρούν τον FTSE-20 στις 1.116-1.120 μονάδες, τον δε Γενικό γύρω από τις 2.205 μονάδες.

Σχετικά αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Αθηνά, ΑΛΤΕ, Άκτωρ, Αστήρ, Ατλάντικ, Εθνική Ακινήτων, Λαννέτ, Έμπεδος, Ερμής, αλλά και αρκετές ακόμη.

Η μετοχή της Εθνικής πολύ κοντά στα 18,9 ευρώ εμφανίζει αγοραστές- πωλητές γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Αυτό, σε συνδυασμό με την οριακή υποχώρηση της ΔΕΗ, φαίνεται να ”κρατά” την αγορά, μέχρι στιγμής, οριακά έστω, υψηλότερα των 2.200 μονάδων.

Το ζητούμενο, όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες, είναι η διαμόρφωση τάσεων μόχλευσης σε μία δεύτερη ομάδα μετοχών, πέραν των 25-30, όπου περιορίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μεταξύ των κερδισμένων και της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Παπαστράτος, η οποία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες κινείται μόνο με απόδοση της τάξης του 11%.

Με 11% απώλειες υποχωρούσε προ ημερών προς τα 14 ευρώ, ενώ με επίσης εντυπωσιακά +11% κινείται πλέον στα 18,02 ευρώ. Προφανής η προσπάθεια εκφοβισμού των εναπομεινάντων επενδυτών, ολοκληρώθηκε με την υποχώρηση της μετοχής προς τα 14 ευρώ.

Στα θετικά της συνεδρίασης θα πρέπει να συμπεριληφθούν η νέα υψηλή τιμή για τον ΟΠΑΠ, η νέα μέγιστη τιμή τριμήνου για την ΕΧΑΕ, η αντίδραση της ΑΕΓΕΚ (μετά την απόφαση για τον Ευκλείδη), όπως επίσης και η σταθερότητα -τελευταία- του ΟΤΕ πάνω από τα 10,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v