Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Γύρω από τις 2.200 η αγορά

Με διάθεση συσσώρευσης στην περιοχή των 2.200 μονάδων εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τις ξένες αγορές να συνεχίζουν να αποτελούν βασικό διαμορφωτή της τάσης. Η ψυχολογία εκτιμάται πως παραμένει θετική, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ”ποιοτικές” μετοχές του FT-20.

ΑΧΕ: Γύρω από τις 2.200 η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με διάθεση συσσώρευσης εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Η Marfin Hellenic αναφέρει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση η αγορά αναμένεται να δοκιμαστεί και να σταθεροποιηθεί κοντά στην περιοχή των 2.200 μονάδων, ενώ συμπληρώνει πως κατά την εκτίμησή της το αγοραστικό ενδιαφέρον για ”ποιοτικές” μετοχές του FT-20 θα συνεχιστεί καθώς πλησιάζουμε το τέλος του έτους.

Επίσης, η Marfin Hellenic σημειώνει πως η περιορισμένη εισροή εγχώριων επιχειρηματικών νέων καθιστά τις ευρωπαϊκές αγορές έως τον κύριο διαμορφωτή της κίνησης του Δείκτη.

Επισημαίνει παράλληλα πως η συμφωνία μεταξύ της Γερμανός και των ΚΑΕ για την παροχή υπηρεσιών logistics από την πρώτη στη δεύτερη θα είναι επικερδής και για τις δυο εταιρίες, καταλήγοντας πως παραμένει θετική για τη μετοχή της Γερμανός.

Εικόνα ανάλογη με τη χθεσινή και συγκεκριμένα με διάθεση σταθεροποίησης εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά, λόγω αφενός της έλλειψης σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων και αφετέρου της ανάλογης εικόνας που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η ευρύτερη ψυχολογία αλλά και η ρευστότητα που έχει παρατηρηθεί, συνεχίζει η Εγνατία ΑΧΕ, διατηρούν τη θετική τους εικόνα, αν και συμπληρώνει πως οι αγορές ενδέχεται να χρειαστούν λίγο χρόνο ώστε να αφομοιώσουν τα υψηλά έτους που πρόσφατα κατέκτησαν.

Την ενισχυμένη ρευστότητα πάντως η Εγνατία ΑΧΕ την αποδίδει εν μέρει στη διαγραφή της Παπαστράτος από το ταμπλό της Σοφοκλέους, αλλά και στην επιστροφή κεφαλαίου των 2 ευρώ ανά μετοχή από την Coca – Cola Τρία Έψιλον, καθώς και την επικείμενη διαγραφή της Vodafone – Panafon που αποτελεί και συγκριτικό πλεονέκτημα για την αγορά.

Τι έγινε χθες: Τα εκτεταμένα κέρδη οδήγησαν χθες τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 0,14% και πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.200 μονάδων, σύμφωνα με την Marfin Hellenic που συμπληρώνει πως ο ΟΠΑΠ βρέθηκε για μια ακόμα φορά σε υπεραπόδοση με ”καλούς” όγκους συναλλαγών.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει παράλληλα πως η Βιοχάλκο έκλεισε με άνοδο 3,07% και μεγάλο όγκο συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά λίστα ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v