Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Στο γκάλοπ της MRB, στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, στα ελληνικά επιτόκια, αλλά και στα αυξημένα καταναλωτικά δάνεια, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Στο γκάλοπ της MRB, στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, στα ελληνικά επιτόκια, αλλά και στα αυξημένα καταναλωτικά δάνεια, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Γκάλοπ: Στο γκάλοπ της MRB σύμφωνα με το οποίο η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα Νέα, ενώ η Οικονομική Ελευθεροτυπία επικαλούμενη το ίδιο γκάλοπ αναφέρει πως το πολιτικό σκηνικό μένει αμετάβλητο.

ΣΕΒ: Επίθεση του ΣΕΒ εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τον έλεγχο των τιμών, κυρίως σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, εκδηλώθηκε χθες σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως ο ΣΕΒ ανησυχεί για τον πληθωρισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρεμβαίνει και πάλι στην πολιτική ζωή, καθώς ζητά νέα κυβέρνηση και προβάλλει αιτήματα, ενώ η Ημερησία τονίζει πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ αιφνιδιάζει τον σύνδεσμο και τον διχάζει για τη θέση του όσον αφορά στις πρόωρες εκλογές.

Η Εξπρές τονίζει πως ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε έναν κύκλο που επιβαρύνει την οικονομία με επιπλέον δαπάνες ενώ παράλληλα είναι δύσκολο να ληφθούν αποφάσεις με πολιτικό κόστος, ενώ συμπληρώνει πως έντονα αντέδρασαν η ΓΣΕΕ και η κυβέρνηση.

Σοφοκλέους: Η Ολυμπιάδα και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης προσελκύουν τους ξένους όπως αναφέρει η Ημερησία.

Δάνεια: Έκρηξη στα καταναλωτικά δάνεια δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Οκτώβριο του 2003, όπως τονίζει η Καθημερινή.

Επιτόκια: Πανάκριβα είναι σύμφωνα με την Ημερησία τα επιτόκια δανεισμού στην Ελλάδα, ενώ η ίδια επισημαίνει πως τα επιτόκια στα καταναλωτικά είναι ακριβότερα έως και 5 μονάδες από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Μισθοί: Είμαστε ακριβότεροι από Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία, ενώ η Γερμανία είναι η φθηνότερη στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων θα πρέπει να συντάξουν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα μείωσης του δανεισμού τους για το 2004 και τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε το ύψους δανεισμού και της χορηγούμενης από το υπουργείο Οικονομικών εγγύησης του ελληνικού δημοσίου διαχρονικά να μειώνονται όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ακτοπλόοι: Να σταματήσουν τις υποχρεωτικές εκπτώσεις στους ναύλους από 1ης Ιανουαρίου 2004, αποφάσισε η ένωση των ακτοπλοϊκών εταιριών, ερχόμενη σε ευθεία αντιπαράθεση με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρει η Καθημερινή.

Ταμεία: Για δεύτερη ευκαιρία με τρίμηνη προθεσμία για τη ρύθμιση των χρεών στα Ταμεία κάνει λόγο η Ημερησία σύμφωνα με την οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν έως και τον Μάρτιο του 2004 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα Ταμεία με ευνοϊκούς όρους.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Δεν είναι προβληματικός ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών τονίζει ή Εξπρές που συμπληρώνει πως υπάρχουν και πολλές υγιείς επιχειρήσεις που ζητούν από τις τράπεζες αξιολόγηση και στήριξη με βάση τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές ανάπτυξής τους, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως ο κλάδος έχει μέλλον.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Χρηματιστήριο τονίζει πως ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών δέχεται ”πυρά” συμπληρώνοντας πως δυσαρεστημένες εμφανίζονται 12 επιχειρήσεις.

Alpha Bank: Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας διαβρώνεται εξαιτίας της αύξησης του κόστους εργασίας που είναι η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι λόγο της ανατίμησης του ευρώ που επηρεάζει ισόποσα όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank το οποίο επικαλείται το Βήμα.

Βιοχάλκο: Για οικογενειακή μεταβίβαση μετοχών της Βιοχάλκο κάνει λόγο η Καθημερινή.

Parmalat: Στα όρια της πτώχευσης βρίσκεται ο ιταλικός κολοσσός όπως τονίζει η Καθημερινή, ενώ η Εξπρές κάνει λόγο για δυσχερειών συνέχεια.

Standard & Poors: Ενδεχόμενη πραγματοποίηση της απειλής που απηύθυνε υπό τον τύπον προειδοποιήσεως τον περασμένο μήνα η Standard & Poors ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το χρέος της Ιταλίας ίσως προκαλέσει ντόμινο υποβαθμίσεων που θα συμπαρασύρει την Ελλάδα, αναφέρει το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v