Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εναρμονισμένη με το θετικό κλίμα η αγορά

Με την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παραμείνει εναρμονισμένη η Σοφοκλέους, οι οποίες -όπως επισημαίνεται- αναμένεται να επηρεαστούν θετικά από τα ευνοϊκά χθεσινά μακροοικονομικά νέα στις ΗΠΑ και από την υπέρβαση των 10.000 μονάδων του Dow Jones.

ΑΧΕ: Εναρμονισμένη με το θετικό κλίμα η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη, ενώ συμπληρώνει πως, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, η αγορά θα παρουσιάσει την ίδια εικόνα με τις προηγούμενες ημέρες.

Η Marfin Hellenic αναφέρει επίσης πως η μετοχή της Intralot ενδέχεται να βρεθεί στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς χαρακτηρίζει την επέκταση της εταιρίας στο εξωτερικό ικανοποιητική, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, ενώ επισημαίνει πως διατηρεί τη σύστασή της για ”αύξηση θέσεων”, με τιμή-στόχο τα 20,8 ευρώ.

”Κερδίζει έδαφος” η Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Eurobank Securities, ως αποτέλεσμα αφενός του θετικού εγχώριου momentum και αφετέρου του ευνοϊκού ευρωπαϊκού κλίματος, ενώ επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να διαμορφώνει μια βάση γύρω από τις 2.200 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σύμφωνα με την Eurobank Securities επικεντρώνεται σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε επιλεκτικούς τίτλους της μεσαίας, ενώ συμπληρώνει πως ελλείψει εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων η γενικότερη τάση αναμένεται να προέλθει από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα θετικά χθεσινά μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές αγορές να διατηρήσουν ή ακόμα και να διευρύνουν τα χθεσινά τους κέρδη, ενώ στη Σοφοκλέους η ψυχολογία γύρω από τη μικρή κεφαλαιοποίηση αναμένεται να επηρεαστεί από νέα που αφορούν στις υποθέσεις φούσκες του 1999, που, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”, έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο.

Η Εγνατία ΑΧΕ καταλήγει πως κατά την εκτίμησή της η ευρύτερη αγορά θα παραμένει εναρμονισμένη με την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως ενδεχομένως η κατάκτηση των 10.000 μονάδων χθες από τον Dow Jones να πυροδοτήσει αισιόδοξες προσδοκίες και στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με θετικές παρενέργειες στη Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Διατήρησε το επίπεδο των 2.200 μονάδων ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας με άνοδο 0,15%, αναφέρει η Marfin Hellenic, σύμφωνα με την οποία ο ΟΠΑΠ υπεραπέδωσε, ως αποτέλεσμα του αγοραστικού ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών, κλείνοντας σε νέο υψηλό έτους.

Επίσης, η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Hyatt ενισχύθηκε κατά 3,51%, ενώ υπενθυμίζει πως η μετοχή διαπραγματεύεται πλέον χωρίς το δικαίωμα του προμερίσματος (0,20 ευρώ).

Επιχειρηματικά Νέα: Η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report την απόφαση του πρωτοδικείου της Ε.Κ. για μείωση των προστίμων που αφορούσαν σε αθέμιτο ανταγωνισμό στην Αδριατική, για ακτοπολοϊκές εταιρίες οι οποίες είχαν κριθεί ένοχες το 1998.

Το Πρωτοδικείο μείωσε τα πρόστιμα για τις Βεντούρης και Adriatica di Navigazione, ενώ υπενθυμίζει πως πρόστιμα είχαν επιβληθεί στις Γραμμές Στρίντζη και Μινωικές, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και 3,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, σημειώνοντας πως οι γραμμές Στρίντζη δεν έχουν κάνει πρόβλεψη, ενώ οι Μινωικές έχουν κάνει πρόβλεψη για 2,64 εκατ. ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v