Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η σκυτάλη στις τράπεζες

Παραλαμβάνουν από ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ τη σκυτάλη οι τράπεζες στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ομολογουμένως κρίνεται ενδιαφέρουσα, καθώς αντιδρά ένα ευρύτερο κομμάτι της αγοράς, ακολουθώντας βεβαίως και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφυπνίστηκαν οι τράπεζες και η Εθνική, ενώ κατεβάζουν ταχύτητα ΟΤΕ και ΔΕΗ. Υψηλότερα των 3.900 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, θέτει ως άμεση προτεραιότητα την προσέγγιση της τιμής-στόχου των 3.950 μονάδων.

Με αιχμή τη μετοχή της Εθνικής, που όχι μόνο υπερέβη με άνεση τα 19 ευρώ, αλλά προσεγγίζει πλέον τα 19,20 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές. Η μετοχή της ΔΕΗ στα 19,44 ευρώ, με οριακή διακύμανση και ο ΟΤΕ στα 10,60 ευρώ με μικρές απώλειες, φαίνεται να παραχωρούν τη θέση τους σε επιλεγμένους τραπεζικούς τίτλους.

Με αυτή την εναλλαγή θέσεων συντηρείται η ανοδική φορά του FTSE-20, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κυμαίνεται πέριξ των 2.215 μονάδων. Η αντίδραση των τραπεζών ενισχύει και ορισμένες κινήσεις που επιχειρούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Για παράδειγμα, τα ΚΑΕ προσεγγίζουν πλέον τα 14,5 ευρώ, η μετοχή των ΕΠΑΤΤ με αυξημένο τζίρο παραμένει υψηλότερα των 4 ευρώ, η μετοχή των Folli Follie οδηγείται προς την καταγραφή και νέας υψηλής τιμής έτους.

Αγοραστικό ενδιαφέρον για την κοινή και την προνομιούχο μετοχή της Μηχανικής, αλλά και της ΕΧΑΕ που κυμαίνεται στα 6,6 ευρώ, του Ιασώ, της ΑΕΓΕΚ και του ΟΠΑΠ.

Για τη μετοχή του τελευταίου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η... πλειοδοσία των ξένων οίκων, με πιο πρόσφατη αυτή της Morgan Stanley, που θέτει πλέον τιμή-στόχο τα 13,70 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική ΑΧΕ ξαναρχίζει την κάλυψη του Πλαισίου, με τιμή-στόχο τα 10,63 ευρώ, ενώ η τιμή-στόχος για την ΕΤΕΜ τίθεται από την ίδια ΑΧΕ στα 3,10 ευρώ.

Θα λέγαμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις για τη συνέχεια, υπό την προϋπόθεση πως σε ενδεχόμενη διόρθωση του Γενικού Δείκτη δεν θα υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.207 μονάδων.

Εάν για τη συνέχεια διατηρηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, θα πρέπει να αναμένουμε ένα ”κλείσιμο” του Γενικού Δείκτη μεταξύ 2.215-2.225 μονάδων, με συναλλαγές σαφώς υψηλότερες των χθεσινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v