Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς ”σύλληψη” των... 2.250 μονάδων

Τα δεδομένα που ωθούν υψηλότερα τις διεθνείς αγορές συμβάλλουν και στη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας για τη Σοφοκλέους. Εάν τα μηνύματα από τη Wall Street παραμείνουν θετικά και ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές διασπάσουν επίπεδα αντίστασης, ο Γ.Δ. θα οδηγηθεί σχετικά εύκολα στις 2.250 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο το Ιράκ σταθούν αφορμή προκειμένου να συντηρηθεί η κίνηση του Dow Jones υψηλότερα των 10.000 μονάδων, τότε Ευρώπη και Σοφοκλέους μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στα καθ΄ ημάς, αναμένουμε, όπως και στην Ευρώπη, την προεξόφληση μιας ενδεχόμενης θετικής συνεδρίασης το βράδυ, στη Νέα Υόρκη. Αυτό δικαιολογεί και τη συγκρατημένη αισιοδοξία χρηματιστών και αναλυτών, όπως επίσης και τις θέσεις που λαμβάνουν στην αγορά παραγώγων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα πρέπει να δούμε σύντομα τη μετοχή της Alpha Bank να ξεπερνά τα 22 ευρώ και αυτή της Εθνικής να προσεγγίζει τα 20 ευρώ. Ενδεχόμενη μάλιστα διάσπαση και των 11 ευρώ από πλευράς ΟΤΕ θα δημιουργούσε προϋποθέσεις άμεσης προσέγγισης των 2.250 μονάδων για το Γ.Δ.

Στην περίπτωση του θετικού ενδεχομένου, αυτοί που δραστηριοποιούνται στη μικρότερη μεσαία κεφαλαιοποίηση μας έχουν προϊδεάσει για τις διαθέσεις-προθέσεις τους, σε μία προσπάθεια να απεγκλωβιστούν από μετοχές αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v