Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ελεγχόμενη” αντίδραση στη Σοφοκλέους

Μετά την απαιτούμενη ενδοσυνεδριακή διόρθωση, που καλύπτει μέρος των κενών που δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα της συνεδρίασης, κινείται εντός... πλαισίου η αγορά. Σχετικά ικανοποιητικές οι συναλλαγές, κρατούν τα blue chips, ενώ ξεχωρίζουν κάποιες μετοχές από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα φυσιολογικά εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, με το ανοδικό της άνοιγμα, την κορύφωσή της και τη διόρθωσή της προκειμένου να καλυφθούν υπάρχοντα ”κενά” στην πορεία του Γενικού Δείκτη προς τις 2.250 μονάδες.

Και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος (υψηλότερα των 3.950 μονάδων) ”κρατά” τον FTSE-20 πέριξ των 1.130 μονάδων, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συγκρατημένη δραστηριοποίηση ορισμένων στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Η μετοχή της Alpha κυμαίνεται γύρω από τα 22,10 ευρώ, αυτή της Εθνικής στα 19,45, της Eurobank στα 14,50 και της ”αθόρυβης” Πειραιώς στα 8,80 ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ συντηρείται στα 19,4 ευρώ, στα 10,66 ευρώ ο ΟΤΕ, ενώ ανοδικά κινείται και ο ΟΠΑΠ. Ενδιαφέρουσα και σήμερα είναι η πορεία της μετοχής της Hyatt (8,68 ευρώ), όπου υπάρχει ισχυρή εντολή ξένου αγοραστή, αλλά και του Γερμανού.

Οι δύο μετοχές, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα έχουν αντικαταστήσει στον FTSΕ-20 τις ΕΤΒΑ και Panafon.

Νέα υψηλή τιμή, στα 13 ευρώ, για τα Folli Follie, αυξημένες οι συναλλαγές στις Βάρδα, Γενική Αποθηκών, ΑΕΓΕΚ, Ντιονίκ, ”πατά” τα 5 ευρώ ο Άκτωρ, στα 0,70 ευρώ ενισχύει περαιτέρω της θέση της η ΛΟΔΙΣ, στα 14,46 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή των ΚΑΕ.

Για την επόμενη ώρα ζητούμενο είναι η συντήρηση του Δείκτη μεταξύ 2.218-2.230 μονάδων, με τις δεικτοβαρείς μετοχές να κινούνται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v