Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δίνη πιέσεων η Σοφοκλέους

Κάτω από τις 2.185 μονάδες υποχωρεί και πάλι η Σοφοκλέους, παρά την προσπάθεια ανάσχεσης και της κίνησης προς τις 2.000 μονάδες που κατέβαλαν νωρίτερα ισχυροί παράγοντες της αγοράς, την επομένη, ακριβώς, ημέρα από την διασπορά των φημών που έπληξαν τη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι



Μέσω των Blue chips θα επιχειρηθεί η αναστροφή της τάσης, αφού η πλειονότητα των ενδιαφερομένων φαίνεται να έχει τοποθετηθεί στα σημερινά χαμηλά επίπεδα τιμών.

Όπως εύλογα σημείωναν χρηματιστές, η επίκληση των αφορμών για να πιεστεί η αγορά μια συνεδρίαση, μετά τα δημοσιεύματα της Παρασκευής, αποτελεί ”πονηρή αφορμή”.

Ορισμένοι άλλοι παράγοντες, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, αναφερόμενοι στο χρόνιο πρόβλημα των μετοχοδανείων- κόκκινων κωδικών.

Υποστηρίζουν δηλαδή, πως ορισμένοι επιχειρηματίες, που χρεωστούν έναντι μετοχοδανείων σε τράπεζες, έχουν κάθε λόγο να προσβλέπουν σε υποχώρηση της τιμής των μετοχών της επιχείρησης, αντί σε άνοδο.

Προφανώς γιατί στην άνοδο ρευστοποιούν οι τράπεζες, ενώ στα χαμηλά μπορεί να ξαναγοράσει ο επιχειρηματίας.

Η τεχνική εικόνα της αγοράς διαμορφώνεται με την Alpha στα 21,56 ευρώ, την Εθνική στα 19,10, κυρίως όμως τη ΔΕΗ στα 19,56 ευρώ και τον ΟΠΑΠ που κινείται με μικρές απώλειες.

Η πλειονότητα βεβαίως των μετοχών, εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό επίπεδο, με κυρίαρχο στοιχείο τις χαμηλές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό πως μετοχές, όπως η Εικόνα- Ηχος, Ικτίνος, Interfish, Ιονική Ξενοδοχειακή, Καρατζής, KEGO, Κορφίλ, Κωτσόβολος, Λάμδα και πλήθος ακόμη τίτλων δεν είχαν πραγματοποιήσει συναλλαγές των 1.000 τεμαχίων (μέχρι τις 12.00).

Παράλληλα, μετοχές εταιριών, όπως ο Notos, η Τεχνική Ολυμπιακή, ο Τιτάνας κινούνται με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη.

Ζητούμενο για σήμερα, θα ήταν η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας της γνώριμής μας βάσης στήριξης των 2.185 μονάδων, περιοχή όπου επιχειρείται συσσώρευση θέσεων και διαμόρφωση προϋποθέσεων για την επόμενη αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v