Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις πάνω από τις 2.200

Σταθεροποιητικά, πάνω από το επίπεδο των 2.200 μονάδων, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά, διατηρώντας παράλληλα το ενδιαφέρον της για την πορεία των διεθνών αγορών. Μερίδα αναλυτών προβλέπει πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων μέχρι το τέλος του έτους είναι περιορισμένη.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις πάνω από τις 2.200
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τάσεις συσσώρευσης και ”μέτριους” όγκους συναλλαγών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic αναφέρει πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων μέχρι τέλους του έτους παραμένει περιορισμένη.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στην Καθημερινή Ενημέρωση πως κατά την άποψή της η αγορά αναμένεται να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 2.200 μονάδες.

Το ενδεχόμενο ήπιων τάσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνει η Eurobank Securities στο πρωινό της report όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως η αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Ωστόσο, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ, η αρχική ευφορία που δημιουργήθηκε με τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν αποδείχθηκε βραχυπρόθεσμης διάρκειας, καθώς οι αγορές επέστρεψαν σε τάσεις συσσώρευσης, οι οποίες ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως πιθανότατα η Σοφοκλέους θα παρουσιάσει ”υποαπόδοση” σήμερα, ως αποτέλεσμα αφενός της μείωσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές σε τράπεζες και στον ΟΤΕ και αφετέρου της ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις εξελίξεις με τις υποθέσεις ”φούσκες” του 1999.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως στις λίγες εργάσιμες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν φαίνεται εύκολο να δούμε ιδιαίτερη έξαρση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μετοχές της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως είναι πιθανόν ο Γενικός Δείκτης να πραγματοποιήσει μια μετριοπαθή κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, ωθούμενος από το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι οποίες -όπως τονίζει η χρηματιστηριακή– πρωταγωνίστησαν το τελευταίο διάστημα.

Τι έγινε χθες: Σε υποαπόδοση βρέθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, κλείνοντας με απώλειες 0,32%, ενώ συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ και η Τιτάν σημείωσαν πτώση 1,32% και 2,15% αντίστοιχα.

Η Εθνική ΑΧΕ προσθέτει πως η αναλογία πτωτικών/ανοδικών διαμορφώθηκε στο 3,03, με 230 μετοχές να υποχωρούν και 76 να ενισχύονται, γεγονός που σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή καταδεικνύει τη σχετικά ουδέτερη – αρνητική τάση που επικράτησε στην αγορά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v