Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωσης συνέχεια παρά την μικρή προσφορά

Χαμηλότερα και των 2.170 μονάδων υποχώρησε ο Δείκτης, καθώς ακόμη και η περιορισμένη προσφορά δεν βρίσκει πρόθυμους αγοραστές. Η διόρθωση του δείκτη από θετικό σε αρνητικό έδαφος ενισχύει όπως συνέβη και τη Δευτέρα, τις πωλήσεις σε μετοχές εταιριών μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ασθενής η αντίδραση που αρχικά εκδηλώθηκε οδηγώντας μέχρι και περίπου 0,3% υψηλότερα τον δείκτη. Όμως οι συναλλαγές των περίπου 12 εκατ. ευρώ (μέχρι τις 11.40) δεν ήταν ικανές να συντηρήσουν την οποιαδήποτε αντίδραση με αποτέλεσμα ο δείκτης να υποχωρήσει και πάλι προς τις 2.180 μονάδες.

Ορισμένες μάλιστα μετοχές εταιριών μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που ξεκίνησαν ”φουριόζικα”, είτε έχασαν μέρος των αρχικών τους κερδών χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, είτε απώλεσαν την όποια θετική απόδοση είχε διαμορφωθεί.

Αυτό και μόνο το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει την νευρικότητα- επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς και ειδικότερα της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από πλευράς μετοχών, η Intracom υποχωρεί προς τα 5,32 ευρώ, χωρίς όμως ιδιαίτερη προσφορά.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κινείται προς τα 11,60 ευρώ, της Panafon σταθερά στα 6,18 ευρώ, ενώ στον τραπεζικό κλάδο οι χαμηλές συναλλαγές δείχνουν πως ακόμη δεν έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις αντίδρασης για την Alpha, την Εθνική και λιγότερο για τις Eurobank, Πειραιώς.

Ο τραπεζικός δείκτης, μετά την αντίδραση του, μέχρι και λίγο υψηλότερα από τις 3.950 μονάδες, έχει υποχωρήσει και πάλι προς τις 3.850 μονάδες, αν και μέχρι στιγμής σημειώνει- σήμερα- οριακά κέρδη. Η μετοχή της Alpha με μικρά κέρδη κυμαίνεται στα 21,58 ευρώ με προσφορά όμως που δεν ξεπερνά τις 70.000 τεμάχια (11.55), της Εθνικής οριακά στα 19 ευρώ, ενώ σταθερή παραμένει η μετοχή της Eurobank.

Ωστόσο, η υποχώρηση του δείκτη προς τις 2.170 μονάδες (-0,38%) ανέτρεψε την αρχική σχέση 1:1 μεταξύ ανοδικών και καθοδικών μετοχών, υπέρ των δεύτερων.

Μετοχές όπου με βάση την εμπορευσιμότητά τους φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον είναι οι Newsphone, Πετζετάκις, ΟΠΑΠ, Αθηνά, Hyatt, Frigoglass, Υγεία, Βωβός, Γενική, Δομική Κρήτης και Βάρδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v