Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ:Προσδοκίες στο Χ.Α. από τα ”καλά” διεθνή νέα

Η θετική χθεσινή κίνηση της αμερικανικής αγοράς δημιουργεί ευνοϊκές προσδοκίες για τις ευρωπαϊκές αγορές και κατ’ επέκταση και για τη Σοφοκλέους εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει τάσεις συσσώρευσης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα blue chips.

ΑΧΕ:Προσδοκίες στο Χ.Α. από τα ”καλά” διεθνή νέα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση το οποίο – όπως επισημαίνει – θα μπορούσε να βελτιώσει την ψυχολογία και παράλληλα να βοηθήσει την αγορά να απορροφήσει τις πιέσεις.

Η Marfin Hellenic εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα η αγορά θα συνεχίσει να κινείται σταθεροποιητικά, κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατίας ΑΧΕ που εκτιμά πως η μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων καταδεικνύουν πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί σταθεροποιητικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η χθεσινή αδυναμία της Σοφοκλέους ενδέχεται να διατηρηθεί για ορισμένες μετοχές, κυρίως της μικρής κεφαλαιοποίησης, αν και επισημαίνει πως κατά την άποψή της θα εξομαλυνθεί όσον αφορά στα blue chips.

Ταυτόχρονα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι ευρωπαϊκές αγορές είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσουν rebound σήμερα ως αποτέλεσμα της θετικής κίνησης της αμερικανικής αγοράς.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές ενδεχομένως να φέρει την αντίδραση στη Σοφοκλέους. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή οι ανακοινώσεις θετικών μακροοικονομικών δεδομένων στις ΗΠΑ ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές ενεργοποιώντας προσδοκίες για ανάσχεση της βραχυπρόθεσμης καθοδικής τάσης στο Χ.Α.

Η επαλήθευση ή όχι των προσδοκιών – συνεχίζει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ – για ένα καλύτερο κλείσιμο έτους του Γενικού Δείκτη θα διαφανεί από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι οποίες και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτών.

Τι έγινε χθες: Οι συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση είχαν ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με πτώση 1,03% όπως αναφέρει η Marfin Hellenic η οποία συμπληρώνει πως 292 μετοχές κινήθηκαν πτωτικά και μόλις 29 ανοδικά.

Η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι τίτλοι της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης διατήρησαν την ”γνωστή” αδύναμη εικόνα τους υποαποδίδοντας για μια ακόμη φορά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v