Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης και χαμηλοί όγκοι

Με τάσεις συσσώρευσης και χαμηλούς όγκους συναλλαγών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στη διαμόρφωση της τάσης σημαντικό ρόλο συνεχίζει να διαδραματίζει η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος προσελκύει η υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης και χαμηλοί όγκοι
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σταθεροποιητικές τάσεις και χαμηλούς όγκους συναλλαγών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για την ελληνική αγορά.

Οι χαμηλοί όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης σύμφωνα με την Marfin Hellenic που εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει πως η μετοχή της Γερμανός ενδέχεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ύστερα από την – αν και αναμενόμενη – ένταξή της στον δείκτη FTSE – 20 που ακολούθησε τη διαγραφή της μετοχής της ETBA Bank ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης με απορρόφηση της τελευταίας από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η αγορά έχει επιδοθεί σε τάσεις συσσώρευσης οι οποίες και αναμένεται να συνεχιστούν στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, εκτιμά η χρηματιστηριακή, πως θα διατηρήσει τους επενδυτές στο περιθώριο με τους όγκους των συναλλαγών να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Ταυτόχρονα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός το οποίο σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ευνοεί τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και επιλεκτικά τίτλους της μεσαίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές και ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων η αγορά αναμένεται να κινηθεί σήμερα με σταθεροποιητικές τάσεις, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Eurobank Securities.

Σωρευτικά εκτιμά και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους σήμερα με τις μετοχές εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει πως η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει με θετικές προσδοκίες, οι οποίες θα επιβεβαιωθούν αν εξακολουθήσει το ενδιαφέρον στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ οι οποίες σηματοδότησαν και τη χθεσινή αντιστροφή της πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η θετική απόδοση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας (+1,26%) και του ΟΤΕ (+1,17%) οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 0,17% με χαμηλούς όγκους συναλλαγών όπως αναφέρει η Marfin Hellenic.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities ύστερα από δυο συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης κατάφερε χθες να απορροφήσει τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις και να κλείσει σε θετικό έδαφος.

Επιχειρηματικά Νέα: Χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος για την εταιρική χρήση που έληξε στις 30/06/2003 διαπραγματεύονται από σήμερα οι μετοχές των Everest και Jumbo οι χθεσινές γενικές συνελεύσεις των οποίων ενέκριναν μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ και 0,12 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρεται στα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ επισημαίνοντας πως σύμφωνα με την ΕΕΤΤ οι τιμές των υπηρεσιών διασύνδεσης και μισθωμένων γραμμών που παρέχονται από τον ΟΤΕ σε επίπεδο χονδρικής θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 4%, στο οποίο και ο Οργανισμός αντιδρά και κατά συνέπεια προτίθεται να λάβει νομικά μέτρα κατά της πρότασης της Επιτροπής.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως αναμένει τη διευθέτηση του θέματος προκειμένου να προβεί σε αναθεώρηση των προβλέψεών της.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v