Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήρη νηνεμία προδικάζει το ΧΠΑ

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κυλήσει το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς η σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη γύρω από τις 2.185 μονάδες, διευκολύνει τόσο τους παίκτες στην αγορά παραγώγων, όσο και τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αποκομίζουν κέρδη της τάξεως του 25% από την αρχή της χρονιάς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς παραγώγων δεν αναμένονται σημαντικές διακυμάνσεις μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων έχει ήδη κλείσει ή μετακυληθεί στον Ιανουάριο, οπότε θεωρητική και υποκείμενη τιμή θα πρέπει να κλείσουν περίπου στα τρέχοντα επίπεδα.

Ενδιαφέρον όμως, λόγω της σταθερότητας του Γενικού Δείκτη, εμφανίζει μια κατηγορία μετοχών, με σημαντική ενίσχυση των συναλλαγών τους το τελευταίο ημίωρο.

Πρόκειται για τις Σαραντή-Χίου, Μουριάδη, Chipita, Altec, Φουρλής, Alfa-Alfa, Αστέρα, Βάρδα, Βερνίκο και σειρά ακόμη τίτλων όπου συντηρείται η ανοδική τάση.

Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση είναι προφανές πως οι ισχυροί παίκτες της Σοφοκλέους, επιδιώκουν την σταθεροποίηση-συντήρηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μεταξύ 2.170-2.250 μονάδων.

Φαίνεται πως μένουν ικανοποιημένοι, με βάση την τρέχουσα αποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους, και από την υπεραξία που έχουν εγγράψει με την κατά 24,8% ενίσχυση του Γενικού Δείκτη.

Στα επιμέρους, χρήζει προσοχής η τιμή στόχος των 12 ευρώ που θέτει για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, η δεύτερη ανάγνωση της ανάλυσης-έκθεσης της Marfin για την Intracom, όπως και η αναβάθμιση της Πειραιώς από τη Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v