Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές εγγύς των 2.200 μονάδων στο ΧΑ

Μεταξύ 1.113-1.120 μονάδων εκτιμάται ότι θα ”παίξουν” τα παράγωγα, μηνός Δεκεμβρίου, που κλείνουν σήμερα. Αυτό σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των ανοικτών πωλήσεων στην Alpha, ενδέχεται να οδηγήσει προς τις 2.195 μονάδες το Γενικό Δείκτη, και σειρά μετοχών στην προσπάθεια καταγραφής νέων υψηλότερων τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρα λήξης μηνός Δεκεμβρίου για τα παράγωγα, η σημερινή. Και εάν κρίνουμε από τις ανοικτές πωλήσεις, χθες, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στη μετοχή της Alpha (περίπου 26.000 τεμάχια) θα πρέπει να αναμένεται μικρή ενδυνάμωση της ανοδικής τάσης.

Λογικά από σήμερα και από την χαμηλή τιμή των 21,06 ευρώ θα πρέπει η μετοχή της Alpha Bank να αρχίσει να αντιδρά. Παράλληλα, η σταθερά ήπια ανοδική κίνηση της Εθνικής προς τα 19,32 ευρώ και η φορά της Πειραιώς προς τα 9,22 ευρώ, μπορεί να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του FTSE 20 προς τις 1.120 μονάδες.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει και το Γενικό Δείκτη προς τις 2.195 μονάδες ή ενδεχομένως σε μια προσπάθεια προσέγγισης των 2.200 μονάδων. Ούτως ή άλλως η κίνηση τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται με καθαρές συναλλαγές περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και περά στον τραπεζικό κλάδο, αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ντέρμπι των τριών υποψηφίων για την απόκτηση της Γενικής Τράπεζας.

Στα υπόψη, σε ό,τι αφορά στη μελλοντική συμπεριφορά της μετοχής της Eurobank, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η έκδοση 33.933 μετοχές, που θα δοθούν με τη μορφή ”κινήτρου” σε στελέχη του ομίλου. Η τιμή της προσφοράς θα γίνει από 5,9-13,4 ευρώ.

Από πλευράς μετοχών, η Intralot εμφανίζεται σχετικά ανθεκτική τελευταία, μετά και τη νέα συμφωνία της Ρουμανίας, η ΑΕΓΕΚ πήρε νέα δουλειά (τη στιγμή που καλοβλέπει το μετρό της Θεσσαλονίκης) η μετοχή του Νότου που γράφει νέα υψηλή τιμή τριετίας, η Λοντις, Χατζηιωάννου, Φουρλής (που προχωρά στην ακύρωση 987.080 ιδίων μετοχών) Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Delta Singular, Παρνασσός, Πλαστικά Κρήτης και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Σε απόσταση αναπνοής από τα 20 ευρώ η μετοχή της Γερμανός, σταθερά στα 4 ευρώ οι Επιχειρήσεις Αττικής, νέα άνοδος για τη Βιοχάλκο, πολύ κοντά στα υψηλά έτους η Τέρνα, ανθεκτικός ο Παρνασσός (και λόγω Σείριου), συμπεριλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v