Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεθαρρεύει η περιφέρεια!

Μικρά τα κέρδη για τον Γ.Δ., που πάντως προσέγγισε τις 2.200 μονάδες με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές. Θετικό το κλίμα σε ένα σημαντικό τμήμα της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς η πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά. Ποιοι μικροί ”ξεθαρρεύουν”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα προσαρμοσμένη στην τεχνική ανάλυση και η σημερινή συνεδρίαση. Ελάχιστα δέκατα χαμηλότερα των 2.200 μονάδων στάθηκε ο Γενικός Δείκτης, για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τις 2.194 μονάδες.

Παραμένει πάντως εντός του εύρους διακύμανσης, καθώς οι εντολές αγοράς σε δεικτοβαρείς μετοχές διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για προσέγγιση και υπέρβαση των 2.220 μονάδων.

Κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης των πωλήσεων ”ανοικτών” θέσεων στη μετοχή της Alpha, που αντιδρά από τα χαμηλά των 21,06 ευρώ, και με τη συμβολή της Εθνικής οδηγείται ο FTSE 20 προς τις 1.120 μονάδες.

Με σχετικά ικανοποιητικές, σήμερα, συναλλαγές, περίπου 30 εκατ. ευρώ (την πρώτη ώρα). Όμως, και σήμερα, όπως και στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, η μικρή έστω ενίσχυση του Γενικού Δείκτη παρέχει την ευχέρεια σε αρκετούς ”παίκτες” να δραστηριοποιηθούν σε τμήμα της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Σημαντικές και σήμερα οι συναλλαγές στην Altec, στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής οδηγείται ο Notos, στα 3,24 ευρώ κυμαίνεται η Νάουσα, ο Παρνασσός στα 1,34 ευρώ, ο Πετζετάκις στα 2,28 ευρώ, Προμότα στα 1,43 ευρώ, ενώ σημαντικά κέρδη προς τα 1,55 ευρώ καταγράφει και η Σάνυο.

Άξιες αναφοράς οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε μετοχές των εταιριών Στρίντζης, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, ΑΛΤΕ, Βάρδας, Altec, Βερνίκος, Γενική Αποθηκών, Delta Singular, Γρηγόρης κ.ά.

Για την επόμενη ώρα, από τεχνικής πλευράς, θα ήταν επιθυμητή η συντήρηση του Γενικού Δείκτη στο εύρος των 2.188-2.199 μονάδων, προκειμένου να έχουμε ένα κλείσιμο της αγοράς πολύ κοντά στις 2.200 μονάδες, ικανό να φέρει την αγορά μέχρι το κλείσιμο της χρήσης προς την ”αντίσταση” των 2.250 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v