Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Για το 2004 οι μεγάλες προσδοκίες

Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με τη διατήρηση των τάσεων για συσσώρευση εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ τα futures των δεικτών είναι πιθανόν να αυξήσουν τη διακύμανση της αγοράς. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και επιλεγμένοι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΑΧΕ: Για το 2004 οι μεγάλες προσδοκίες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως διατηρεί την άποψή της πως η μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς εξαρτάται από τον καθημερινό όγκο των συναλλαγών και από την εγχώρια ψυχολογία.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ συμπληρώνει πως τα futures των δεικτών, τα οποία λήγουν πολύ σύντομα, είναι πιθανόν να αυξήσουν τη διακύμανση της αγοράς, κυρίως προς το τέλος της συνεδρίασης.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει πως η μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς το εγκριθέν προς διανομή μέρισμα ύψους 0,31 ευρώ και η ”εντυπωσιακή” μερισματική απόδοση (9,7%) αποτυπώνουν την υγιή χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η διεθνής ψυχολογία παραμένει αισιόδοξη και κατ’ επέκταση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι ξένες αγορές να κινηθούν σε οριακά υψηλότερα επίπεδα μέχρι τέλους του χρόνου, αν και αποκλείει την πιθανότητα να καταγραφούν σημαντικά αυξημένες τάσεις μεσοπρόθεσμα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Σοφοκλέους, όπως συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, για την οποία εκτιμά πως οι τάσεις συσσώρευσης αναμένεται να διατηρηθούν, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων, ενώ καταλήγει πως οι μετοχές των τραπεζών αλλά και επιλεγμένοι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα παραμείνουν στο προσκήνιο.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως μέχρι το τέλος του έτους το Χ.Α. δεν αναμένεται να προσφέρει τις συγκινήσεις των διεθνών αγορών, όπου σχεδόν καθημερινά οι δείκτες καταγράφουν νέα υψηλά έτους, και κατ’ επέκταση –όπως επισημαίνει– οι όποιες έντονα ανοδικές προσδοκίες μάλλον θα πρέπει να αναβληθούν για τη νέα χρονιά.

Τι έγινε χθες: Αύξηση 0,23% σημείωσε χθες ο Γενικός Δείκτης με περιορισμένης διακυμάνσεις, αναφέρει η Marfin Hellenic, σύμφωνα με την οποία η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε για μια ακόμη φορά σε υπεραπόδοση –έκλεισε με κέρδη 3,17%- λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών.

Επιχειρηματικά Νέα: Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου εκτιμάται πως το κράτος θα εισαγάγει τη μετοχή των ΕΤΑ στο Χ.Α., όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ συμπληρώνει πως θα διατεθεί το 30% της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, από το οποίο το κράτος αναμένεται να εισπράξει περίπου 150 εκατ. ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v