Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστρο... τραπεζικό την οδηγεί!

Στις τράπεζες έχει επικεντρωθεί και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους, όπου ξεχωρίζουν Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική. Επιλεκτικές κινήσεις σε ένα σημαντικό κομμάτι της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, αλλά και πιέσεις για πλειάδα μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική μέχρι στιγμής η εικόνα, με τις τράπεζες όμως να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο. Ο Γενικός Δείκτης, πραγματοποιώντας τοπικό υψηλό στις 2.225 μονάδες με καθαρές συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ (και πακέτα περίπου 3 εκατ. ευρώ), διόρθωσε στη συνέχεια προς τις 2.218 μονάδες (+0,34%).

Είναι άξιο αναφοράς πως και οι 5 ισχυροί τραπεζικοί τίτλοι κινούνται υψηλότερα, με την Alpha να ξεχωρίζει στα 22,44 ευρώ, την Εθνική στα 19,72 και την Πειραιώς στα 9,34 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην Alpha υπάρχει και ένα υπόλοιπο ”δανεισμένων” μετοχών, το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει είτε να ρευστοποιηθεί είτε να αντικατασταθεί ισόποσα με αγορές από την υποκείμενη αγορά.

Αυτό πρακτικά μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή της Alpha προς τα 22,8 ευρώ άμεσα, όπου και αντιμετωπίζεται η επόμενη ”αντίσταση”.

Δεδομένης της εικόνας στα βαριά χαρτιά, συνεχίζεται για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση η επιλεκτική κίνηση σε μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Στην κορυφή για μία ακόμη συνεδρίαση και από πλευράς συναλλαγών η μετοχή της Altec, ενώ Φουρλής, Πλαίσιο, Μπενρουμπής, Τέρνα, Notos, Newsphone κ.ά. δοκιμάζουν την τύχη τους με ενδεχόμενο την καταγραφή και νέας υψηλής τιμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v