Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Βλέπουν” συσσώρευση δυνάμεων

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και περιορισμένους όγκους λόγω της εορταστικής περιόδου εκτιμούν στην πλειονότητά τους οι ΑΧΕ, ενώ ορισμένες δεν αποκλείουν την αύξηση του ενδιαφέροντος κυρίως εκ μέρους θεσμικών.

ΑΧΕ: ”Βλέπουν” συσσώρευση δυνάμεων
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα παρατηρηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ οι όγκοι πιστεύεται πως θα παραμείνουν χαμηλοί, καθώς προσεγγίζουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση από την τρέχουσα αναμένει η Εγνατία Χρηματιστηριακή να είναι η εικόνα της αγοράς, ενώ εκτιμά ότι εν όψει του τέλους του έτους, οι τραπεζικές μετοχές θα εμφανίσουν τάσεις συσσώρευσης δυνάμενων στα επίπεδα όπου τις οδήγησαν τα πρόσφατα κέρδη τους.

Από τις κινήσεις προσυμφωνημένων συναλλαγών των μεγάλων επενδυτικών χαρτοφυλακίων αναμένει η Κύκλος Χρηματιστηριακή να χαρακτηριστούν οι ”δύο εορταστικές εβδομάδες” που ξεκινούν σήμερα. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους μεγάλης κεφαλαιοποίησης αναμένεται να παρασύρει ανοδικά και μετοχές της περιφέρειας, αναφέρει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να αναμένονται ιδιαίτερα μεγάλες συγκινήσεις.

Συνέχιση των χαμηλών όγκων εκτιμά για τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική ΑΧΕ, με ταυτόχρονη αύξηση των συναλλαγών από θεσμικούς εν όψει του τέλους του έτους.

Ελπίδες για ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη άφησε το κλείσιμό του άνω των 2.200 μονάδων την Παρασκευή, επισημαίνει η Fortius Finance σε σχετική τεχνική ανάλυσή της. Η πρώτη βραχυχρόνια αντίσταση ορίζεται τώρα στις 2.228 μονάδες, ενώ ο στόχος μιας ανοδικής κίνησης εντοπίζεται στις 2.320 μονάδες.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Η αγοραστική δραστηριότητα σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, ώθησε την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Για ενθουσιώδεις αγορές σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου κάνει λόγο η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ επισημαίνει ως αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή της Παρασκευής την Alpha Bank (+4,16%).

Σε επίπεδο εβδομάδας, οριακά ήταν τα κέρδη του Γενικού Δείκτη (0,09%), καθώς την πτώση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (-1,10%) αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό η άνοδος του τραπεζικού κλάδου (+1,90%).

Ενδιαφέρουσα όμως είναι η εικόνα και των επιμέρους δεικτών, αφού στα κέρδη 0,45% του FTSE 20 ”αντιπαρατάσσονται” όχι τόσο οι απώλειες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (-0,06%), όσο αυτές του FTSE 80 (-1,44%). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν αυτός του λιανικού εμπορίου (+2,69%).



Επιχειρηματικά νέα: Μετοχές της ΠΑΝΦ που αντιστοιχούν στο 3,460% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας απέκτησε η μητρική Vodafone, αναφέρει ο Κύκλος Εθνική ΑΧΕ, επικαλούμενη επιστολή της αγγλικής εταιρίας προς το Χ.Α. και προσθέτοντας ότι πλέον το ποσοστό των Βρετανών φτάνει το 84,230%.

Στο 8% της αγοράς έφτασε το μερίδιο της Tellas στη σταθερή τηλεφωνία, αφού, όπως ανακοίνωσε η εταιρία και αναφέρει η Κύκλος, οι συνδέσεις της έφτασαν τις 500.000.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρεται στην υπογραφή την Παρασκευή εκ μέρους της Chipita κοινοπρακτικού δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα χρησιμεύσει στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v