Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημιαργία (και) στη Σοφοκλέους...

Υποτονικές οι συναλλαγές στη Σοφοκλέους, με πολύ περιορισμένο το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, κάτι που θεωρείται δικαιολογημένο εν μέρει λόγω των εορτών. Νέο υψηλό έτους για την Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε εύρος μόλις 6 μονάδων κυμαίνεται, με ελάχιστο τζίρο, ο Γενικός Δείκτης.

Υποτονικό και αδιάφορο το κλίμα, με ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι τις 11:35 περί τις 236 μετοχές είτε δεν είχαν καν πραγματοποιήσει μια πράξη, είτε παρέμεναν στάσιμες.

Όπως επίσης και το ότι από τις μετοχές που κατέγραφαν κάποια θετική απόδοση, η εμπορευσιμότητα περισσότερων από τις μισές (Ξιφίας, Shelman, Euromedica, Rainbow, Τεχνικές Εκδόσεις, Χαλυβδόφυλλα κ.ά.) έχει διακινήσει μετά βίας 100 μετοχές.

Μεμονωμένες οι όποιες μέχρι στιγμής κινήσεις, με την Altec στα 0,73 ευρώ, τη Fanco στα 2,46 ευρώ, αλλά και Εργάς, Ipirotiki και ελάχιστες ακόμη εξαιρέσεις.

Το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται μέχρι στιγμής σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20. Ενδεικτική η περίπτωση της Alpha, όπου με τιμή στα 22,56 ευρώ καταγράφεται νέα υψηλή τιμή έτους.

Η Εθνική στα 19,8 ευρώ, η Πειραιώς στα 9,40, η Eurobank στα 14,80, ο ΟΠΑΠ στα 11,46 ευρώα, λλά και ο ΟΤΕ στα 10,20 ευρώ συντηρούν κάπως τον συγκεκριμένο δείκτη.

Ήταν ο μόνος άλλωστε από τους δείκτες αυτής της ομάδας όπου σημειώθηκε χθες οριακή έστω, πλην όμως, θετική μεταβολή.

Για τη συνέχεια θα επιμείνουμε πως δεν έχει τόση σημασία το όποιο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη αλλά και η αδιαφορία και η απαξία που δείχνουν από την πλευρά τους οι ισχυροί παίκτες - διαχειριστές για το ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v