Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση ρουτίνας η σημερινή στο Χ.Α.

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού φαίνεται να ”καθησυχάζει”, τουλάχιστον για την ώρα, τις όποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να δρομολογηθούν και να επηρεάσουν την οικονομία και το χρηματιστήριο. Οι ενεργοί παίκτες παραμένουν επικεντρωμένοι στην προσφιλή τους, παραδοσιακά, τακτική των ”γυρισμάτων” και της καταγραφής προμηθειών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια ακόμη συνεδρίαση ρουτίνας αναμένεται να είναι η σημερινή. Με βάση τη συμπεριφορά της αγοράς τις τελευταίες ημέρες, καθίσταται προφανές πως οι όποιοι ενεργοί ”παίκτες” αναλώνονται στην καταγραφή υπεραξιών και προμηθειών μέσω πακέτων προσυμφωνημένων πράξεων και ”γυρισμάτων”.

Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να συντηρείται με επίκεντρο την αντίδραση μεμονωμένων τραπεζικών μετοχών και ορισμένων blue chips, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να μεταβληθεί αυτή η τακτική.

Έτσι και σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, σημαντικό μέρος των συναλλαγών θα αφορά σε πράξεις αυτού του χαρακτήρα. Από πλευράς ειδήσεων η μόνη άξια αναφοράς είναι αυτή που αφορά στην ούτως ή άλλως υπερψήφιση του προϋπολογισμού, γεγονός που, αν μη τι άλλο, δεν ανατρέπει θεαματικά, άμεσα, το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό.

Τεχνικά, και για σήμερα θα προσβλέπαμε σε μια συντήρηση της αντίδρασης συγκεκριμένων τραπεζικών τίτλων, πολύ προσεκτικές, περιορισμένες και άκρως επιλεκτικές κινήσεις στην περιφέρεια και δευτερευόντως συντήρηση της τάσης μεταξύ 2.205-2.225 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v