Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha - Πειραιώς - ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

Υποχώρησε, έστω και οριακά χαμηλότερα των 2.205 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με ελάχιστες όμως συναλλαγές και ελαφρά πίεση κυρίως στη μετοχή της Εθνικής. Με κέρδη για μια ακόμη συνεδρίαση κυμαίνεται η μετοχή της Alpha Bank, αλλά και της Πειραιώς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά υψηλότερα των 2.200 μονάδων κυμαίνεται ο Γενικός Δείκτης, έχοντας, βέβαια, πραγματοποιήσει μεγαλύτερη διόρθωση στην αρχή της συνεδρίασης, μέχρι και τις 2.199 μονάδες.

Μικρή προσφορά - ζήτηση κυρίως για τη μετοχή της Εθνικής, που το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο επανακάμπτει και πάλι προς τα 19,44 ευρώ.

Με τη μετοχή της Alpha με οριακά κέρδη στα 22,48 ευρώ και την Eurobank χωρίς μεταβολή, στα 14,80 ευρώ, αντισταθμίζονται κατά κάποιο τρόπο ή σε έναν βαθμό οι απώλειες του FTSE-20 που προκαλούνται από την Εθνική.

Χαμηλότερα, στα 10,26 ευρώ, η μετοχή του ΟΤΕ, με χαμηλές όμως συναλλαγές και τζίρο, ενώ υψηλότερα, στα 11,48 ευρώ, κινείται ο ΟΠΑΠ.

Ενδεικτικό της... αδράνειας που επικρατεί στην αγορά είναι ο χαμηλός τζίρος και η μέχρι στιγμής απουσία ”ουσιαστικών” πακέτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα 19,64 ευρώ έχει πραγματοποιηθεί μια προσυμφωνημένη πράξη 47.750 μετοχών στον τίτλο της Γερμανός.

Για τη συνέχεια θα πρέπει η όποια διόρθωση σημειωθεί να μην ξεπεράσει το όριο των 2.199 μονάδων και ει δυνατόν να ”κρατά” τον Γενικό Δείκτη έστω και οριακά υψηλότερα των 2.205 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v