Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταλαιπωρία στις... 2.200 μονάδες

Χαμηλότερα των 2.200 μονάδων παλινδρομεί και πάλι η αγορά, καθώς οι όποιες ”κινήσεις” περιορίζονται σε μετοχές της... ακραίας περιφέρειας. Ελάχιστες οι ουσιαστικές επενδυτικές κινήσεις, ενώ μικτή είναι η τάση δεικτοβαρών μετοχών του FTSE-20, που τον κρατά σε ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διόρθωση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα των 2.200 μονάδων ταλαιπωρείται η αγορά μας και μάλιστα σε μια περίοδο που τα διεθνή χρηματιστήρια οδηγούνται ή δοκιμάζουν νέες υψηλές τιμές 19 μηνών. Μικτή η τάση μεταξύ δεικτοβαρών μετοχών του FTSE-20, τον κρατά σε ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διόρθωση.

Υποτονικό έως ανύπαρκτο το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς περίπου 15 μετοχές καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 2%, ενώ στις μισές εξ αυτών οι συναλλαγές είναι... αστείες.

Κερδισμένες για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση εμφανίζονται οι μετοχές των Γ. Μπατατούδη, Εργάς στα 0,60 ευρώ και Ιντερσάτ στα 0,31 ευρώ. Αξιόλογη η εμπορευσιμότητα στη μετοχή του Άκτωρα, όπως και η προσπάθεια να επαναπροσεγγιστούν τα 5 ευρώ.

Χωρίς σημαντικές συναλλαγές η όποια αντίδραση εκδηλώνεται σε μετοχές της κατηγορίας Plias, Space, Medicon κ.ά. Αντιθέτως με συναλλαγές περισσότερες των 1 εκατ. τεμαχίων κυμαίνεται η μετοχή της Informatics, στα 1,55 της Despec Συμμετοχών, των Κεραμείων Αλλατίνης στα 3,68 ευρώ, της Βιοχάλκο στα 4,76 ευρώ.

Για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, για την οποία η Εθνική ΑΧΕ θέτει τιμή-στόχο τα 7,1 ευρώ, η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται στα περίπου 6,32 ευρώ.

Σημείωση: Χρήζει μιας δεύτερης και προσεκτικότερης ματιάς ανάγνωση η διάρθρωση των μετοχολογίων (βλ. σχετικό κείμενο Ειδήσεις: Αγορά).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v