Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορτές για λίγους στη Σοφοκλέους

Με τη βοήθεια της Alpha και ορισμένων ακόμη δεικτοβαρών τίτλων, συντηρείται τεχνητά στην περιοχή των 2.200 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Το μεγαλύτερο όμως μέρος της αγοράς ταλαιπωρείται, τη στιγμή που στις διεθνείς αγορές επικρατεί θετικό κλίμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μαγική εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η αγορά, καθώς ο μεν δείκτης συντηρείται τεχνητά στις 2.200 μονάδες, η πλειονότητα όμως των μετοχών ταλαιπωρείται από ρευστοποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

Το αν προς το κλείσιμο ενισχύεται η ούτως ή άλλως ανοδική μετοχή της Alpha, ή λίγο η Eurobank, ή ”τσιμπάει” η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

Μόλις 79 μετοχές κινήθηκαν χθες ανοδικά, ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση πλειάδα τίτλων είτε δεν ”άνοιξε” καθόλου είτε περιορίστηκε σε συναλλαγές το πολύ 1.000 τεμαχίων.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η αγορά που μας ετοιμάζουν για τον επόμενο χρόνο. Επιλογές σε λίγες και στο περιθώριο οι πολλές.

Τεχνικά για σήμερα δεν δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στο πως θα κλείσει ο Γενικός Δείκτης, όσο στη συμπεριφορά ορισμένων τίτλων, για παράδειγμα την Alpha και τις Eurobank, Πειραιώς από τις τράπεζες, τις εφεδρείες της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, αλλά και από την μεσαία κεφαλαιοποίηση η αντίδραση της Intracom της Ελληνικής Τεχνοδομικής, των ΚΑΕ και χαμηλότερα των Notos Com, Despec Πολυμέσα, Φουρλή, Everest, Δομική Κρήτης, και ορισμένων ακόμη.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι διεθνείς αγορές κινούνται σαφώς πιο... υγιώς, με διακυμάνσεις, με καταγραφή νέων υψηλών τιμών έτους και όχι μόνο. Σε ό,τι αφορά στα σενάρια που κάνουν και πάλι λόγο για σύγκλιση της Alpha με άλλο ισχυρό τραπεζικό όμιλο, όλα είναι ακόμη τόσο πρώιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v