Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ζεσταίνουν” την αγορά οι τράπεζες

Κρατούν ”ζεστό” το κλίμα στη Σοφοκλέους οι τράπεζες, εξέλιξη που βοηθά πλειάδα μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, αλλά και την κίνηση του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα των 2.218 μονάδων. Πάνω από τα 20 ευρώ η Εθνική, σημαντικά κέρδη για τη Γενική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρό μεν το εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη, ενθαρρυντική όμως η συνολικότερη εικόνα της αγοράς.

Με αιχμή κυρίως τις τράπεζες, ο Γενικός Δείκτης κινείται γύρω από τις 2.215 μονάδες και αναθερμαίνεται το κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Με την Alpha Bank σταθερά υψηλότερα των 23 ευρώ, την Εμπορική με κέρδη περίπου 2% και την Εθνική, μετά από πολύ καιρό, υψηλότερα των 20 ευρώ έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα.

Ικανοποιητική η εμπορευσιμότητα σε σχέση και με τις ημέρες, που φτάνει στα περίπου 18 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα, αλλά και το ότι σε πολλές μετοχές του Mid Cap 40 και Small Cap 80 σημειώνονται αξιόλογες συναλλαγές (σε τεμάχια).

Σημαντικά τα κέρδη για τη μετοχή της Γενικής -καθώς τρέχουν οι εξελίξεις- αλλά και για τις μετοχές των Κεραμεία Αλλατίνη, ΑΛΤΕ, Χαλυβδοφύλλων, Αττικές Εκδόσεις, Γιαννούσης, Κλωνατέξ, Έμπεδος, Ηλεκτρονική Αθηνών, Ιατρικό Αθηνών κ.ά.

Για την επόμενη ώρα, θα επιμείνουμε στη διακύμανση του Γενικού Δείκτη στο εύρος 2.205 – 2.218 μονάδων, προσβλέποντας σε προσέγγιση της υψηλής τιμής (2.218 μονάδων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v