Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ποδαρικό” με την πολιτική στο προσκήνιο

Οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ αλλά και οι προσδοκίες επίσπευσης των εκλογών, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Μαρτίου, αναμένεται να παίξουν σήμερα ρόλο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου χρόνου.

”Ποδαρικό” με την πολιτική στο προσκήνιο
Πρώτη συνεδρίαση σήμερα για το 2004 και πηγές της αγοράς φαίνονται να πιστεύουν ότι οι ”οιωνοί” είναι καλοί, παρότι πρόκειται για μια συνεδρίαση ανάμεσα σε αργίες και με την προοπτική της αργίας των Φώτων να διακόπτει το ”σερί” της ερχόμενης εβδομάδας.

Κατ αρχήν υπάρχει η προσδοκία για την επίσπευση των εκλογών, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Μαρτίου. Όσο μικρότερη η προεκλογική περίοδος, τόσο καλύτερα για την οικονομία άρα και για την αγορά.

Κι από την άλλη πλευρά υπάρχει η σχεδόν βέβαιη πλέον ”διαδοχή” στο ΠΑΣΟΚ, που εκτιμάται ότι θα συσπειρώσει τις ”φίλιες” στο κόμμα δυνάμεις, δίνοντας νέες ελπίδες και θα ενεργοποιήσει αντανακλαστικά που έδειξαν να μπαίνουν στο περιθώριο όσο γινόταν και πιο προφανές ότι η ”ψαλίδα” στην προτίμηση των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, ήταν πολύ μεγάλη για να κλείσει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχουμε μια πιστή επανάληψη του σκηνικού που στήθηκε προ των εκλογών του 2000- και... πληρώθηκε βέβαια μετεκλογικά.

Σημαίνει όμως ότι κάποιες προσπάθειες θα υπάρξουν και σε χρηματιστηριακό επίπεδο, οι οποίες αν μη τι άλλο μπορούν να δώσουν ευκαιρίες κέρδους σε όσους γνωρίζουν τι ακριβώς αγοράζουν, για πόσο και... γιατί.

Κι ακόμη υπάρχει το ”φαινόμενο του Ιανουαρίου”. Η αισιοδοξία δηλαδή των επενδυτών, που συχνά αλλά όχι... πάντα, εκδηλώνεται παγκοσμίως αυτή την περίοδο.

Αν μη τι άλλο, μάλλον θα έχουμε καλό... ”ποδαρικό”.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v