Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος, αλλά και κατοχύρωση κερδών

Βραχυπρόθεσμα κέρδη κατοχυρώθηκαν, εντολές επαναγοράς δόθηκαν στα επίπεδα των 2.330 μονάδων, με τις συναλλαγές να κινούνται σε αξιοπρόσεχτα επίπεδα. Συνολικότερα θετική η αντίδραση αγοράς και μετοχών. Περνούν τα ”πακέτα” της Hyatt (placement) στα 8,90 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα εναρμονισμένη με την τεχνική ανάλυση η μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς.

Παρά το ότι η αναμενόμενη διόρθωση είναι μικρότερης έκτασης απ’ ό,τι αναμενόταν, έχουν δοθεί θετικά μέχρι στιγμής δείγματα γραφής.

Αφενός μεν ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε θετικά και οριακά πέραν των 2.340 μονάδων (με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ), αφετέρου δε οι όποιες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 11.40 – 12.00 ήταν συγκριτικά σαφώς λιγότερες.

Με άλλα λόγια, οι πωλήσεις ήταν περιορισμένες σχετικά με τις αγορές που είχαν προηγηθεί κυρίως την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στην άνοδο προσβλέπουν σε περαιτέρω βελτίωση δεικτών και μετοχών.

Σε επίπεδο μετοχών ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει και σήμερα ακάθεκτος, με την Eurobank να ξεπερνά τα 16 ευρώ, την Πειραιώς να ”πιάνει” τα 10 και την Εθνική να κερδίζει περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες. Πολύτιμη είναι και η συνδρομή των 3Ε, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (η μετοχή του οποίου δοκιμάζεται στην αντίσταση των 11,2 ευρώ), αλλά και των Ελληνικών Πετρελαίων, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ιntracom.

Γύρω στις 11.50 ενεργοποιήθηκαν και πάλι εντολές αγοράς, με αποτέλεσμα ο FTSE-20 να υπερβεί και πάλι τις 1.200 μονάδες, ενώ σημαντική άνοδο παρουσίασαν και οι μετοχές των Παρνασσού, Altec, Ξιφίας, Έμφασης, Κλωνατέξ, Γενική Αποθηκών, ΔΟΛ και μία σειρά μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη 1-1,5 ώρα ζητούμενη είναι η καταγραφή και νέας υψηλής τιμής, δηλαδή προς τις 2.245 μονάδες, με αιχμή τους τραπεζικούς τίτλους και τον ΟΤΕ.

Περνούν τα ”πακέτα” της Hyatt (placement) στα 8,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v