Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοιτώντας (και) τις 2.400 μονάδες

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα τη Σοφοκλέους, ενώ μεσοπρόθεσμα η τάση παραμένει ανοδική, με τον Δείκτη να μπορεί να κινηθεί προς τις 2.400 μονάδες, ολοκληρώνοντας το τελευταίο κύμα αντίδρασης. Καταλυτική η σημασία συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών και του ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις διαθέσεις όσων τοποθετήθηκαν έγκαιρα στα χαμηλά της Πέμπτης και της Παρασκευής θα εξαρτηθεί σήμερα η τάση της αγοράς.

Εάν στο πρώτο ημίωρο εκδηλωθούν περιορισμένες ρευστοποιήσεις, πιέζοντας τον Δείκτη προς τις 2.305 μονάδες δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η διόρθωση και να ενεργοποιηθούν και πάλι εντολές αγορές μετά τις 12 το μεσημέρι.

Στην περίπτωση όμως που ”τραβηχτεί” ο Γενικός Δείκτης προς τις 2.326 μονάδες, θα πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για τεχνική αντίδραση προκειμένου να πουληθούν υψηλότερα θέσεις των προηγούμενων δύο ημερών.

Ανεξάρτητα πάντως από το πώς θα κινηθεί σήμερα η αγορά, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η τάση έχει μεταβληθεί και πάλι σε ανοδική, με προοπτική, μεσοπρόθεσμα, να κινηθεί προς 2.400 – 2.420 μονάδες.

Αυτό θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια περαιτέρω αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών και του ΟΤΕ.

Από τις τράπεζες δε, για την Alpha χρειάζεται νέα υψηλότερη τιμή– στόχος, ενώ περιθώρια περαιτέρω αντίδρασης εμφανίζουν κυρίως η Εθνική, η Eurobank, Πειραιώς και η Εμπορική.

Σε αυτή τη φάση η μετοχή του ΟΤΕ θα μπορούσε, εάν υπερβεί την αντίσταση των 11,2 ευρώ, να συνεχίσει προς τα 11,8 ευρώ. Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ”ορόγευση” θα μπορούσαν να δώσουν και σήμερα οι μετοχές των ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, Alfa-Alfa Συμμετοχών, Κλωνατέξ, Νάουσα.

Το ζητούμενο για σήμερα είναι η διασφάλιση των 2.300-2.305 μονάδων και η ενδεχόμενη αντίδραση του Δείκτη προς τις 2.326 μονάδες, αφού, όμως, προηγουμένως έχει ολοκληρωθεί μικρής έκτασης διόρθωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v