Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στην άνοδο της Σοφοκλέους, στις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια, στις σημερινές κυβερνητικές διεργασίες για τη Γενική Τράπεζα, αλλά και σε μισθολογικά του Δημοσίου θέματα εστιάζει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Με τη σημαντική άνοδο του χρηματιστηρίου, τις αποφάσεις της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων, τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Χαλκιδικής, αλλά και με άλλα επιχειρηματικά νέα ασχολείται ο οικονομικός Τύπος την Παρασκευή.

Σοφοκλέους: Στην άνοδο της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αναφέρεται στο πρώτο της θέμα η εφημερίδα ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ έχοντας τον τίτλο ”Φουλ της πολιτικής με ξένους άσους”.

Το χρηματιστήριο είναι το πρώτο θέμα και της Ημερησίας, η οποία αναφέρει ότι ”Οι ξένοι κινούν το 50% του τζίρου στη Σοφοκλέους”, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το Χρηματιστήριο.

ΕΚΤ - ευρώ: ”Στα 1,3 δολ. τα όρια συναγερμού για το ευρώ”, γράφει η Ημερησία, ενώ στον υπέρτιτλο του θέματος γράφει ”Σταθερά τα επιτόκια του ευρώ”. ”Αμετάβλητα τα επιτόκια στην ευρωζώνη”, γράφει η Ναυτεμπορική, ενώ ”Φρένο στο ευρώ απαιτούν οι Γερμανοί” είναι ο πρώτος τίτλος της Οικονομική Ελευθεροτυπίας.

Πολιτική: ”Ανοιξε το κουτί με τα προεκλογικά δώρα” τιτλοφορείται το πρώτο θέμα του Κέρδους, ενώ ο υπέρτιτλος αναφέρει ότι 2 τροπολογίες στη Βουλή ικανοποιούν αγροτικά αιτήματα.



Γενική: ΥΠΕΘΟ και ΤτΕ τάσσονται υπέρ της πώλησης της Γενικής, τιτλοφορείται το σχετικό θέμα του Χρηματιστηρίου, ενώ ”Προχωρούν οι συζητήσεις για την πώληση της Γενικής” είναι ο τίτλος της Εξπρές. Η Ναυτεμπορική εκτιμά ότι ”οι εκλογές φρενάρουν τις εξελίξεις στη Γενική” Στο θέμα αναφέρονται ακόμη το Κέρδος και το Βήμα Ανάπτυξη.

Μισθοί: Στην εγκύκλιο για τους νέους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται στο πρώτο της θέμα η Ναυτεμπορική, ενώ το Βήμα Ανάπτυξη κάνει λόγο για ”αγώνα δρόμου για να δοθούν εγκαίρως οι αυξήσεις”.

Δανεισμός: ”Προεκλογικός υπερδανεισμός” είναι ο κύριος τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, προσθέτοντας στον υπέρτιτλο ότι ”μέσα στο α΄ τρίμηνο σπεύδει η κυβέρνηση να αναλάβει τα μισά από τα δάνεια της χρονιάς”.

Chipita: ”Νέα σχέδια προωθεί τώρα η Chipita” γράφει το Χρηματιστήριο.

ΑΛΤΕ: Στα 300 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο της ΑΛΤΕ, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι για το 2004 αναμένονται κέρδη 20 εκατ. ευρώ.

ROC: ”Καταρρέει η Royal Olympic Cruises του Ποταμιάνου” αναφέρει η Ημερησία.

Μεταλλεία: Στη μεταβίβαση των Μεταλλείων Χαλκιδικής αναφέρεται η Οικονομική Καθημερινή, ”Με πολλές ερωτήσεις και μία απάντηση πέρασε η TVX”, είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας.

Παπαστράτος: Στην αίτηση της Παπαστράτος για αποχώρηση από τη Σοφοκλέους αναφέρεται η Οικονομική Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v