Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα πτωτική δίνη η Σοφοκλέους

Βραχύβια η προσπάθεια αντίδρασης στο ΧΑ. Το αρνητικό γύρισμα των ευρωαγορών επαναφέρε σε θέση ισχύος τους πωλητές. Πτώση 2,1% για την Εθνική, μέχρι και 4% κάτω η Πειραιώς προς τα νέα χαμηλά των 12,7 ευρώ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τα 27 ευρώ αποτελούν κρίσιμη καμπή για τη μετοχή της Εθνικής. Το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας, που επιχειρήθηκε από την προσυνεδρίαση, έγινε με άξονα τις εντολές αγορών με βάση τη συγκεκριμένη τιμή.

Η Εθνική έφτασε μέχρι τα 27,3 ευρώ, ωθώντας αρκετές μετοχές του 20άρη, τον ίδιο τον δείκτη αλλά και τον Γενικό Δείκτη μερικές θέσεις ψηλότερα.

Στη Φρανκφούρτη, η αρχική αντίδραση του DAX, που έφτανε μέχρι και 2,1% υψηλότερα, περιορίστηκε μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης σε 0,4% - 0,5%.

Εύλογα προσεκτικές οι κινήσεις των τραπεζικών και ισχυρών επενδυτικών κύκλων, καθώς προσφορά άρχισε να εκδηλώνεται μετά τις 10:55 - 11:05. Σε μετοχές των Alpha Bank, Coca Cola, Πειραιώς, αλλά και ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Στην αγορά επιχειρείται να ελεγχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η σχέση προσφοράς - ζήτησης, με ορισμένους ξένους να τηρούν τα όσα συμφώνησαν χθες με Έλληνες τραπεζίτες και ιδιώτες επενδυτές, αν και η… εκεχειρία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη.

Έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα, αλλά και στην προηγούμενη αναφορά μας, πως η μεσομακροπρόθεσμη πλέον τάση βασικών δεικτών - μετοχών κλίνει χαμηλότερα.

Το ενδεχόμενο ανοδικών αντιδράσεων παραμένει ανοιχτό, ωστόσο σε καιρούς δύσκολους, όπως οι τωρινοί, ακόμη και οι συμφωνίες τηρούνται μέχρι νεωτέρας.

Στην Πειραιώς εκδηλώνεται η μεγαλύτερη πίεση, ωθώντας τη μετοχή προς τα 12,86 ευρώ, μέχρι και 3,1% χαμηλότερα. Η αδυναμία της Πειραιώς φαίνεται πως απελευθερώνει «πωλητικές θέσεις», ωθώντας εκ νέου χαμηλότερα τον FTSE 20 (κατά 0,9%) και τον Γενικό Δείκτη (κατά 0,8%).

Στις 2.620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καθώς γύρω στις 11:10 ο DAX γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. Με τις ευρωπαϊκές αγορές εμφανώς αδύναμες και την Αθήνα να παραδίνεται εκ νέου βορά στη διάθεση των πωλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v