”Ελεγχόμενες” οι πιέσεις στο ΧΑ

Η χαμηλή προσφορά σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τον γενικότερα χαμηλό τζίρο, ενισχύει το ενεδεχόμενο ενός ανεκτού από τεχνικής πλευράς ”κλεισίματος” του, πέριξ των 1.490 μονάδων στη Σοφοκλέους, η οποία από κοινού με τις ευρωαγορές είναι σε αναμονή των επικείμενων εξελίξεων στο Ιράκ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το στοιχείο που μέχρι στιγμής, συντηρεί τα ψήγματα αισιοδοξίας, είναι ο χαμηλότατος τζίρος. Δεν θα πρέπει συνολικά ο τζίρος να ξεπεράσει τα 35-38 εκατ. ευρώ, εάν συνεχιστούν οι πωλήσεις (αγορές) να κινούνται με τόσο χαμηλό ρυθμό.

Χαμηλές οι συναλλαγές, συγκριτικά με το τζίρο των τριών τελευταίων συνεδριάσεων στη μετοχή του ΟΤΕ που αντιδρά προς τα 9,28 ευρώ και που παρασέρνει προς τα 13,12 ευρώ και τη μετοχή της ΔΕΗ.

Αυτή η κίνηση έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία δέκα λεπτά, μετά τις 12.45’, να περιορίζονται προς τις 30 μονάδες οι συνολικές απώλειες του Δείκτη.

Ο Γενικός Δείκτη κυμαίνεται γύρω στις 1.480 – 1.485 μονάδες ενισχύονται και πάλι το ενδεχόμενο ενός ανεκτού από τεχνικής πλευράς ”κλεισίματος” του, πέριξ των 1.490 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v